ВестиАмбасадор Египта Амр Алгувејли посетио Зајечар: Културна сарадња од великог значаја

Амбасадор Египта Амр Алгувејли посетио Зајечар: Културна сарадња од великог значаја

Амбасадор Египта Амр Алгувејли посетио Зајечар

Амбасадор Арапске Републике Египат Амр Алгувејли састао се данас са градоначелником Зајечара Бошком Ничићем и овом приликом истакнуто је да ће Град Зајечар наставити сарадњу са Републиком Египат кроз бројне пројекте.

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Арапске Републике Египат Амра Алгувејлија, као и клавирски дуо Мохамеда Шамса и Јованку Вишекруну Јанковић.

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић захвалио се за спремност египатског амбасадора да подржи интензивнију сарадњу са Зајечаром.

„Ми смо успоставили дивну сарадњу, а ово је наш опроштајни сусрет, јер од јануара долази нови амбасадор. Наставићемо свакако сарадњу кроз бројне пројекте које смо договорили раније. Један од најважнијих пројеката је сређивање расвете на Феликс Ромулијани. Мени је здовољство што је амбасадор успео да издејствује да из Њујорка у Зајечар дође један од највећих пијаниста Мохамед Шамс, кога сам вечерас такође угостио,као и пијанисткињу Јованку Вишекруну Јанковић. Имам обећање екселенције око проналаска града у Египту који ће бити партнер граду Зајечару, и да ће се размена и кроз пројекте и кроз кулутру наставити“, истакао је Ничић.

Амбасадор Алгувејли је изразио задовољство због још једне посете Зајечару.

„Ја сам други пут овде, а овај пут смо решили и да допринесемо културном животу града Зајечара. Ова културна сарадња осликава наше заједничке планове. Господин Шмас је након наступа у Београду и Новом Саду решио да одржи концерт и у Зајечару, што показује нашу жељу да имамо сарадњу са овим градом. Са градоначелником сам имао част да разговарам и о инфраструктурним пројектима у Зајечару, које ћемо промовисати потенцијалним египатским инвеститорима“ казао је амбасадор Алгувејли.

Након састанка у Градској управи Зајечар, у зајечарском позоришту одржан је пијанистички реситал истакнутог египатског уметника Мохамеда Шамса и наступ клавирског дуа Мохамед Шамс-Јованка Вишекруна Јанковић.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,849ПратилацаЛајкуј
4,393ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб