Timočka Timočka
Početna / Vesti / Apple prodao više satova od svih švajcarskih brendova zajedno
Satovi marke Rolex i Apple

Apple prodao više satova od svih švajcarskih brendova zajedno

Apple Watch nije samo najbolje prodavani pametni sat u tokom prošle godine, već je uspeo da prevaziđe i celokupnu švajcarsku industriju satova. Prema istraživanju koje je sproveo „Strategy Analytics”, Apple je tokom 2019. godine prodao skoro 31 milion pametnih satova, što je povećanje od 36 odsto u odnosu na prethodnu godinu. U istom periodu, kompletna švajcarska industrija satova, uključujući i Swatch i TAG Heuer, prodala je ukupno 21.1 milion časovnika, uz pad prodaje od 13 odsto u odnosu na 2018. godinu.

S obzirom da Apple nije sam objavio broj prodatih satova, „Strategy Analytics” je podatke prikupio od njihovih ritejl partnera. Prema tim podacima klasični analogni satovi su i dalje najpopularniji među starijim korisnicima, dok se mladi sve u najvećem broju odlučuju na pametne satove i narukvice. Kao zaključak može da se izvede da tradicionalni švajcarski proizvođači satova polako ali sigurno gube dah u “borbi” protiv pametnih satova. Apple je uspeo da napravi bolji, moderniji i jeftiniji proizvod koji je uz to poželjniji za mlađe korisnike.

Inače, Apple Watch je već godinama lider u kategoriji pametnih satova, a čak je uspeo da u jednom kvartalu 2017. godine prestigne švajcarske proizvođače. Ipak, 2019. godina je prva u kojoj je u sva četiri kvartala njihova prodaja konstantno bila ispred prodaje švajcarskih proizvođača.

 

Izvor:pcpress.rs

Možda će Vas zanimati

GTA V

GTA V i GTA Online BESPLATNI za sve – LEGALNO

Opšta pomama za besplatnom verzijom GTA V igre čak je srušila Epic Store, ali strpite …

RARIS: Viber zajednica „Podrška preduzetništvu istočne Srbije”

RARIS pokrenuo Viber zajednicu „Podrška preduzetništvu istočne Srbije”

U biznisu ste i zanimaju vas informacije o finansijskoj i nefinansijskoj podršci vašem poslovanju? Želite …

Komentari

avatar
  Pretplati se  
Obavesti o

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica