ponedeljak , 17. februara 2020.
Timočka Timočka
Početna / Vesti / Apple prodao više satova od svih švajcarskih brendova zajedno
Satovi marke Rolex i Apple

Apple prodao više satova od svih švajcarskih brendova zajedno

Apple Watch nije samo najbolje prodavani pametni sat u tokom prošle godine, već je uspeo da prevaziđe i celokupnu švajcarsku industriju satova. Prema istraživanju koje je sproveo „Strategy Analytics”, Apple je tokom 2019. godine prodao skoro 31 milion pametnih satova, što je povećanje od 36 odsto u odnosu na prethodnu godinu. U istom periodu, kompletna švajcarska industrija satova, uključujući i Swatch i TAG Heuer, prodala je ukupno 21.1 milion časovnika, uz pad prodaje od 13 odsto u odnosu na 2018. godinu.

S obzirom da Apple nije sam objavio broj prodatih satova, „Strategy Analytics” je podatke prikupio od njihovih ritejl partnera. Prema tim podacima klasični analogni satovi su i dalje najpopularniji među starijim korisnicima, dok se mladi sve u najvećem broju odlučuju na pametne satove i narukvice. Kao zaključak može da se izvede da tradicionalni švajcarski proizvođači satova polako ali sigurno gube dah u “borbi” protiv pametnih satova. Apple je uspeo da napravi bolji, moderniji i jeftiniji proizvod koji je uz to poželjniji za mlađe korisnike.

Inače, Apple Watch je već godinama lider u kategoriji pametnih satova, a čak je uspeo da u jednom kvartalu 2017. godine prestigne švajcarske proizvođače. Ipak, 2019. godina je prva u kojoj je u sva četiri kvartala njihova prodaja konstantno bila ispred prodaje švajcarskih proizvođača.

 

Izvor: pcpress.rs

Možda će Vas zanimati

Portal eUprava Republike Srbije

Novi Portal elektronske uprave dostupan građanima

Posle 10 i po godina danas je pušten u rad novi Portal elektronske uprave (eUprava) …

Huwei — mobilni telefoni

Huawei prestigao Apple – postao drugi najveći proizvođač mobilnih telefona u 2019. godini

Prema najnovijem izveštaju, Huawei je prešao Apple po broju isporučenih telefona širom sveta. Na taj …

Komentari

avatar
  Pretplati se  
Obavesti o

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica