Timočka Timočka
Početna / Vesti / Asfaltiranje nastavljeno u Zvezdanu

Asfaltiranje nastavljeno u Zvezdanu

U Zvezdanu kod Zaječara nastavljeno je asfaltiranje puteva. Ovim se i dalje nastavlja realizacija projekta „Sanacija i rehabilitacija seoskih ulica i sokaka 2020–2025”. Radove je obišao gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Ovom prilikom, Ničić je nagovestio da će Zvezdan biti među prvim selima gde će biti uvedena i kanalizaciona mreža.

„Što se tiče ekipe ’Štrabag’, imamo oko 5 ekipa trenutno na terenu, na različitim lokacijama. U Zvezdanu nastavljamo sa asfaltiranjem, blizu 700 metara, utrošeno je 310 tona asfaltne mase. Vrednost ovih radova u Zvezdanu je oko 5,5 miliona dinara sa PDV-om. Danas se radi oko 400 metara, a sledeće nedelje u Zvezdanu biće urađeno još 280 metara. Mi proširujemo put, jer će Zvezdan biti najverovatnije među prvim selima gde će biti urađena kanalizacija, jer će ovde biti priključen kanalizacioni kolektor koji se gradi za fabriku ’Aptiv’. Radimo svuda odvodne kanale u ulicama koje su sa nagibom, da voda ne bi, kao do sada, odnosila asfalt ovim stanovnicima”, rekao je Ničić.

Zbog insinuacija pojedinih građana da se brojni infrastrukturni radovi izvode pred lokalne izbore Ničić je izjavio da je to manje bitno.

„Nemojmo gledati da li su izbori ili ne, to je manje bitno. Bitno je da to ljudima ostaje. Neke od ovih ulica nisu rađene 30, 40 pa i 50 godina. Ovo radimo zbog ljudi ne zbog izbora i dobro je što smo obezbedili sredstva. Ja očekujem da će biti još bolje”, kazao je Ničić.

Sutra će započeti radovi na uređenju ulica Ivana Milutinovića, Pavle Ilića i Save Kovačevića, a prema rečima gradonačelnika Ničića to je projekat vredan oko 2 miliona eura. Radovi će biti nastavljeni i u Vojničkoj ulici za koju je dobijena pomoć Republike Srbije.

Takođe, za narednu nedelju najavljeno je i asfaltiranje u Vražogrncu.

Možda će Vas zanimati

Predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković vakcinisao se u kompaniji „Elixir” Prahovo

Juče je u ambulanti najvećeg privrednog kolektiva u opštini Negotin, kompaniji „Elixir” Prahovo, organizovana imunizacija …

Rekonstrukcija vodovodne mreže u ulici Save Kovačevića: Pojedine ulice u Zaječaru sutra bez vode

Zbog rekonstrukcije vodovodne mreže u ulici Save Kovačevića sutra, 16. aprila, bez vode će biti …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica