ВестиБез нових случајева короне у Зајечару, ШВС сутра одлучује о одржавању летњег...

Без нових случајева короне у Зајечару, ШВС сутра одлучује о одржавању летњег вашара

Град Зајечар: Статистички подаци о вирусу COVID-19

На основу 73 новообрађена PCR и AG узорка , у последња 24 сата, на територији града Зајечара нема ниједне COVID-19 позитивне особе (0% од броја тестираних).

На седам контролних тестирања, није било позитивних особа.

Од почетка пандемије обрађено је укупно 27.011 PCR и AG узорака, а чекају се резултати за још 121 раније тестирану особу у граду.

До сада је обољевање од COVID-19 инфекције потврђено код 5.367 грађана Зајечара (2.745 женског и 2.622 мушког пола). Од овог броја, код 5.347 особа више нема знакова инфекције на тестирању (сматрају се излеченима).

На Инфективном одељењу ЗЦ „Зајечар”, које је остало једино у ковид систему, смештено је троје (3) оболелих (0 пријема и 0 отпуста).

На кисеоничкој потпори је један пацијент оболео од COVID-19 вируса.

На Инфективном одељењу (ковид систем), преостало је још 47 слободних места, за смештај COVID-19 инфицираних особа које су у стању неопходне хоспитализације.

Остали оболели, без симптома или са лакшом клиничком сликом, су у изолацији и на кућном лечењу.

До јуче је 41.150 грађана Зајечара примило (Фајзер, Синофарм, Спутњик V и АстраЗенека) вакцину, од чега је 20.958 (46,48% пунолетне популације) примило прву вакцину, а 20.192 (44,78% од пунолетне популације) је ревакцинисано.

МОЛБА ШВС ГРАДА ЗАЈЕЧАРА

„Још једном молимо, посебно припаднике млађе популације града Зајечара, да приме једну од две доступне вакцине у нашем Дому здравља у Зајечару (Синофарм од 09:00 до 13:00 сати и Фајзер од 13:00 до 17:00 сати) како би смо достигли тзв. ‘колективни имунитет’ и проценат вакцинисаних подигли бар на 50%.”

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

Сутра, 12. јула 2021. заседа ШВС града Зајечара, како би донео одлуку о евентуалном одржавању летњег вашара у Зајечару (од 21 до 23. јула 2021. године).

На Штабу ће бити разматрани услови које морају испунити закупци простора на „вашаришту“ како би од ЈКП „Тимок – одржавање” могли да добију уговор о закупу простора као и безбедоносне мере које морају поштовати посетиоци истог.

Један од вероватних услова за закуп простора, који ће на Штабу бити предложен, јесте да закупац и ангажовани радници, код себе, у сваком тренутку, морају имати потврду о вакцинацији против COVID-19 инфекције или потврду о прележаној COVID-19 инфекцији или PCR тест не старији од 48 сати.

Закупци, и њихови радници, који послужују храну гостима вашара или продају робу и карте на истом, морају, без обзира на све горе наведено, нон стоп носити заштитне маске и обезбедити, исправна (мисли се на садржај средства) дезинфекциона средства.

Уколико одлука о одржавању буде позитивна, одредиће се константно дежурство комуналне милиције, санитарне и осталих инспекцијских служби као и дежурство полицијских патрола, а све у циљу спречавања понашања које може довести до погоршања епидемиолошке ситуације у Зајечару.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,389ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб