Тимочка Тимочка
Почетна / Вести / Библиотека „Центар за културу” Кладово: Одобрен пројекат Филмског центра Србије

Библиотека „Центар за културу” Кладово: Одобрен пројекат Филмског центра Србије

Филмски центар Србије је ових дана обавио избор пројеката по Конкурсу за финансирање и суфинансирање пројеката у кинематографији за 2020. годину у категорији: “Преддигитализација и дигитализација биоскопа”. Од пријављених 48 установа културе, додељена су средства за 25 међу којима је и Библиотека „Центар за културу” Кладово.

Кладову су додељена средства за израду пројектне документације како би се реализовао поступак дигитализације на квалитетан и сврсисходан начин.

Библиотека „Центар за културу” Кладово као поливалетна установа културе, поред основне библиотечко-информационе делатности, обједињава рад позоришне, ликовно-изложбене, концертно-музичке, аматерске, манифестационе и филмске, где се првенствено подразумева рад биоскопа са традицијом дугом 92 године.

Прве биоскопске представе у Кладову су приказане 1928. године, када је у градској кафани „Дубровник”, захваљујући ангажовању локалног виђеног трговца Јакова Лазаревића, приказан филм о Чарли Чаплину.

Ове 2020. године, биоскоп у Кладову захтева адаптацију и усклађивање опреме и услова са савременим тендецијама које муњевитом брзином задиру у биоскопе.

Из тог разлога, стекли су се услови да се конкурише код Филмског центра Србије, кровне институције у области филма која је, 2019. године обележила и прославила шездесет година постојања и деловања).

Можда ће Вас занимати

Представници СПС-ЈС започели кампању у Зајечару

Кампању за локалне изборе у Зајечару, на Дан жена – 8. март, започели су представници …

Добровољно давање крви

Акција добровољног давања крви 10. марта у Зајечару

Црвени крст Зајечар у сарадњи са Службом за трансфузију крви из Ниша у среду, 10. …

Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо Ваше мишљење, оставите коментарx
()
x

Pin It on Pinterest

Одабир писма

Ћирилица Латиница