ВестиБившем председнику Привредног суда у Зајечару две и по године затвора

Бившем председнику Привредног суда у Зајечару две и по године затвора

Пресуда

Специјални суд у Београду донео је данас пресуду којом је на две и по године затвора осуђен бивши председник Привредног суда у Зајечару Горан Kрстић због примања мита и трговине утицајем.

Суд му је изрекао и меру забране вршења делатности од пет година.

Ово је првостепена пресуда на коју право жалбе Апелационом суду имају и тужилаштво за организовани криминал и осуђени.

Бивши председник општине Бор Бранко Ранкић раније је у овом случају осуђен на основу споразума о признању кривице који је закључио са тужилаштвом.

Они су ухапшени у децембру 2016. године.

Kако је раније сапштено, сумња се да је Kрстић злоупотребом положаја председника суда користио стварни утицај према управнику предузећа у стечају „Полет”, Ивици Стојковићу, како би омогућио куповину „Полета” бившој директорки тог предузећа, Данојли Матијашевић путем нагодбе.

Kрстић је, како се сумња, за ту услугу тражио награду од 10.000 евра преко бившег председника општине Бор Бранислава Ранкића, који је посредовао у комуникацији између Kрстића и Матијашевићеве.

Kрстић је ухапшен 9. децембра 2016. године у кафићу „Тритон” у Зајечару.

Тада је Данојла Матијашевић у договору са полицијом донела новац за Kрстића у износу од 10.000 евра и предала му испод стола.

Медији су пренели да је тај новац издвојен из оперативног фонда МУП-а, који је касније у њега и враћен, а цела акција је снимљена полицијским, као и безбедносним камерама кафића.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб