Timočka KrajinaBorBogat sadržaj za prvomajske praznike: Uranak na Borskom jezeru ove godine posvećen...

Bogat sadržaj za prvomajske praznike: Uranak na Borskom jezeru ove godine posvećen najmlađima

Prvomajska porodična šetnja – Borsko jezero

Prvomajski praznici su sinonim za prirodu. Poslednje dve godine, ova majska atrakcija, preselila se u kuće. Nakon dvogodišnje pauze, zbog epidemiološke situacije, tradicionalni uranak biće ove godine ponovo organizovan na Borskom jezeru. Radnici Javnog komunalnog preduzeća „3. oktobar” uređuju zelene površine na glavnim plažama koje su najčešće stecište Borana.

Lokalna samouprava je, u saradnji sa udruženjima građana, za prvi maj organizovala nešto drugačiji program, koji će pre svega biti posvećen najmlađima i boravku u prirodi.

„Uranak na Borskom jezeru biće organizovan, izletište se već uređuje, komunalne službe rade na uređenju prostora. Grad će obezbediti besplatnu autobusku liniju na relaciji Bor–Borsko jezero, od 10 do 19 sati. Autobusi će saobraćati na svakih pola sata. Ove godine smo odlučili da se posvetimo našim najmlađim sugrađanima. Povodom praznika biće organizovana porodična šetnja koja će tačno u podne krenuti od starog hotela ’Metalurg’, pa sve do hotela ’Jezero’, tačnije do sportskih terena gde će se od 13. sati nastaviti dečije vežbaonice, rekreativni sportski turniri i ostale sportske aktivnosti u prirodi”, istakla je Milena Stanojković Kožović, član Gradskog veća.

Velika zahvalnost se duguje svim našim lokalnim udruženjima, napominje Stanojković Kožović, koja su se uključila i pomogla u realizaciji ovih aktivnosti. Tu je Udruženje „Bebironče”, zatim Dom omladine ali i Sportski savez grada Bora koji će pomoći da dan u prirodi svi naši sugrađani provedu lepo sa akcentom na naše najmlađe.

Takođe, biće organizovano panoramsko razgledanje planine Crni vrh. Žičara će 1. maja funkcionisati od 10 do 16 sati i vožnja će biti besplatna.

Naredni praznični dan, 2. maj, biće rezervisan za zvanično otvaranje Lazareve pećine.

„Turistička organizacija grada Bora se potrudila da ovaj dan obeležimo prodajnom izložbom suvenira i narodnih rukotvorina, na platou ispred same pećine od 10 do 16 sati. Pećina će biće otvorena za sve posetioce tako da će svi imati priliku da uživaju u lepotama Lazarevog kanjona, Lazareve pećine i da ujedno provedu praznične dane u prirodi”, istakla je Stanojković Kožović.

Oni koji ne odu na izletište i odluče se da Praznik rada provedu u gradu, svi Borani ali i posetioci iz drugih gradova moći će besplatno da posete Zološki vrt.

Prvomajska porodična šetnja – Borsko jezero

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Društvene mreže

24,106PratilacaLajkuj
4,157PratilacaZaprati
1,246PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx