Тимочка Тимочка
Почетна / Вести / Борис Исаковић најбољи глумац 29. Фестивала „Дани Зорана Радмиловића”: Вечерас уручење награда и премијера „Казабалкана”

Борис Исаковић најбољи глумац 29. Фестивала „Дани Зорана Радмиловића”: Вечерас уручење награда и премијера „Казабалкана”

За најбољег глумца на 29. Међународном позоришном фестивалу, по мишљењу жирија, проглашен је Борис Исаковић за улогу Господина Р. у представи „Зашто је полудео господин Р?”, најбоља представа по избору публике је „1789” Народног позоришта Ниш, а награда за визуелни идентитет „Крстомир Миловановић” додељена је представи „Ружни,прљави и зли” Београдског драмског позоришта. Најбоља представа на Фестивалу малих форми по мишљењу жирија, а и гласовима публике је „Др Фелер” у извођењу Драгана Боже Марјановића.

Жири 29. Фестивала „Дани Зорана Радмиловића” у саставу: др Мирослав Радоњић, председник, Енвер Петровци, члан и др Душко Љуштина, члан, већином гласова донео је одлуку да Награду за најбоље глумачко остварење на Фестивалу додели Борису Исаковићу за улогу Господина Р. у представи „Зашто је полудео господин Р?”, по тексту Рајнера Вернера Фасбиндера и Михаела Фенглера, у режији Боба Јелчића и продукцији Југословенског драмског позоришта, Београд.

У образложењу жирија се каже: „Сведеним глумачким поступком, суптилном психологизацијом, промишљеном карактеризацијом и одмереним, прецизним и ненаметљивим сценским покретом и гестикулацијом, Борис Исаковић суверено је и ефектно оживео комплексни лик Господина Р.”

Жири у истом саставу донео је једногласну одлуку да Награду за визуелни идентитет додели представи „Ружни, прљави и зли” Београдског драмског позоришта.

„Сценографија Александра Денића и костими Бјанке Аџић Урсулов на функционалан начин отелотворили су аутентичну атмосферу представе „Ружни, прљави и зли” и изузетно допринели особеној експресивности и духовитости остварења Београдског драмског позоришта.”

Награду публике, просечно0м оценом 9,24 добила је представа „1789” Народног позоришта Ниш, аутора и редитеља Хадија Курића.

Гласови публике:

 1. „1789”, Народно позориште Ниш – 9,24
 2. „Ружни, прљави и зли”, Београдско драмско позориште – 9,08
 3. „Зашто је полудео господин Р?”, Југословенско драмско позориште, Београд – 8,90
 4. „Смедерево 1941.”, Српско народно позориште, Нови Сад – 8,6
 5. „Овај ће бити другачији”, „Атеље 212”, Београд – 8,43
 6. „Жене из Троје”, Народно позориште Тимочке Крајине „Зоран Радмиловић”, Зајечар, Народно позориште Приштина – 7,89
 7. „Комедија ометена у развоју”, Градско позориште „Семберија”, Бијељина, Република Српска – 6,93

Најбоља представа 3.Фестивала малих позоришних форми је „Доктор Фелер“ у извођењу Драгана Боже Марјановића, како по избору стручног жирија тако и по избору публике.

Стручни жири 3. Фестивала малих позоришних форми, у саставу: Иван Бекјарев, председник, Ненад Новаковић, члан и Спасоје Ж. Миловановић, члан донео је одлуку да Награду за најбољу представу додели монодрами „Др Фелер” у извођењу Драгана Боже Марјановића.

„Представа на најбољи могући начин комуницира са публиком и показује сву раскош како глумачке изведбе Драгана Боже Марјановића, тако и монодраме као драмске форме.”

Жири у истом саставу донео је и одлуку да Специјалну награду додели Ецији Ојданић за улогу Влајне у представи „Вла-вла-Влајланд цабарет“ аутора и редитеља Ивана Лела Лема.

„Госпођа Еција и Иван Лео Лемо оправдали су чињеницу да су позориште и позоришна уметност простори ванредно слободне мисли.”

„Др Фелер” је и по избору публике најбоља представа на Фестивалу малих форми.

Гласови публике:

 1. „Др Фелер”, Агенција „Мармадес”, Лесковац – 9,75
 2. „Ближи небу”, Народно позориште Тимочке Крајине „Зоран Радмиловић”, Зајечар – 9,53
 3. „Vla-vla-vlajland Cabaret”, Казалиште „Морузгва”, Загреб – 9,40
 4. „Чучук Стана”, Народно позориште Тимочке Крајине „Зоран Радмиловић”, Зајечар – 9,29
 5. „Живот је лото” , Моника Ромић – 8,8
 6. „Надежда Петровић – аутопортрет у множини”, Драгана Јовановић – 8,3

Награде ће добитницима бити уручене вечерас у 20:00х у зајечарском театру, а потом ће у част награђених бити изведена премијера представе Народног позоришта Тимочке Крајине „Зоран Радмиловић” „Казабалкан” коју је по мотивима текста Горана Стефановског драматуршки обрадио и режирао Ирфан Менсур.

Можда ће Вас занимати

Матична библиотека „Светозар Марковић” Зајечар

Зајечарска библиотека данас прославља 154. рођендан

Читаоница Зајечарска је почела са радом 27. новембра 1866. године, те данас Матична библиотека „Светозар …

Црвени крст Зајечар: Добровољно давање крви

Акција добровољног давања крви 2. децембра у Зајечару

Црвени крст Зајечар у сарадњи са Службом за трансфузију крви из Ниша у среду, 2. …

Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо Ваше мишљење, оставите коментарx
()
x

Pin It on Pinterest

Одабир писма

Ћирилица Латиница