Timočka Timočka
Početna / Timočka Krajina / Bor / Borski aerodrom prelazi u sistem „Aerodromi Srbije”
Aerodrom „Bor”
Foto: bor.rs

Borski aerodrom prelazi u sistem „Aerodromi Srbije”

Na nedavno održanoj sednici Skupštine grada Bora odlučeno je da borski aerodrom pređe u vlasništvo države i da posluje u sistemu „Aerodromi Srbije”. Praksa je pokazala da je mnogo lakše ulagati u aerodome kada su oni pod jednim preduzećem, a činjenica da gradski aerodrom nikada nije bio stavljen u punu funkciju govori o tome da će, pod okriljem ovog velikog preduzeća, na mnogo bolji i efikasniji način biti omogućeno funkcionisanje lokalnog aerodroma.

„To što će borski aerodrom biti deo jednog velikog sistema znači da ćemo imati investiciju, održavanje i funkcionisanje samog aerodroma i kadar koji će aerodrom podići na viši nivo, jer Vlada RS ulaže u razvoj avio industrije i avio saobraćaja na teritoriji čitave države”, rekao je za skupštinskom govornicom Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Milikić je takođe dodao i to da je Planom posebne namene rudarskog lokaliteta Čukaru Peki predviđena lokacija na koju su se Vlada RS i Komisija za planove obavezale da se aerodrom mora izmestiti kada za to bude došlo vreme i da je siguran da će na toj lokaciji biti izgrađen novi aerodrom istih ili boljih karakteristika.

Možda će Vas zanimati

Nova trasa koridora kroz istočnu Srbiju: Državni put Paraćin–Zaječar–Negotin

Nova trasa koridora kroz istočnu Srbiju: Pogledajte kuda će prolaziti državni put Paraćin–Zaječar–Negotin

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture oglasilo je rani javni uvid povodom izrade prostornog plana područja …

83. sednica Opštinskog veća opštine Negotin

Održana 83. sednica Opštinskog veća opštine Negotin

Na danas održanoj, 83. sednici Opštinskog veća opštine Negotin, kojom je predsedavao Vladimir Veličković, predsednik …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
1 Komentar
stariji
noviji najviše rangiran
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Aerodrom u Boru postoji više godina, a kao da ne postoji. Sada je dat u vlasništvu države. Ona će moći da transportuje bakar, srebro i zlato, ukoliko im omoguće kinezi. Prelazak aerodroma u Boru u vlasništvu države moguće je da prevezu Spaskovskog, koji je grobar RTB Bor i vlasnik mnogih kriminalnih radnji na teret radnika i građana Bora i države Srbije do neke javne ustanove zatvorenog tipa. Ovo se ne dešava do sada, jer ga čuvaju mentori iz vlasti, a time čuvaju i rade za sebe. Valjda će jednom puči i taj čarobni spoj?

1
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica