Timočka Timočka
Početna / Vesti / Boško Ničić: Nema novih potvrđenih slučajeva korona virusa u Zaječaru
Štab za vanredne situacije grada Zaječara — Boško Ničić

Boško Ničić: Nema novih potvrđenih slučajeva korona virusa u Zaječaru

Komandant Štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, saopštio je danas putem svog naloga na društvenoj mreži Facebook da u Zaječaru, već 72 sata među testiranima, nema pozitivnih na virus COVID-19.

„Već više od 72 sata na teritoriji grada Zaječara, među testiranima, nema novootkrivenih slučajeva građana inficiranih virusom COVID-19. Nadamo se da će i rezultati koje očekujemo da pristignu, a koji su i danas poslati iz Zaječara u referentne labaratorije, biti negativni”, kaže komandant Štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Ničić dodaje i da će gradski ŠVS, odmah nakon prvomajskih praznika (najverovatnije 05.05.2020. godine), razmatrati stanje na teritoriji grada i eventualno ublažavanje mera shodno preporukama Kriznog štaba Vlade RS.

Do tada, sve dosadašnje mere, a shodno Zakonu o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanja u vanrednim situacijama, gradski Štab za vanredne situacije zadržava na snazi, uprkos brojnim pritiscima raznih, pre svega, vanprivrednih subjekata i nerazumevanju i nesaradnji tužilaštva.

„Jedina naša želja je da sačuvamo zdravlje i život naših građana a ne namera da bilo koga maltretitamo ili onemogućavamo da radi i privređuje. Danas smo, upravo zbog toga, održali hitnu, vanrednu sednicu, i potvrdili odluku da do narednog razmatranja, kladionice, kockarnice i radnje u tržnim centrima ne mogu raditi. Budimo i dalje oprezni i čuvajmo sebe i svoje sugrađane”, poručuje Ničić.

Izveštaj vezan za tok pandemije izazvane virusom COVID-19 na teritoriji opštine Zaječar na dan 28.04.2020. godine:

Na teritoriji opštine Zaječar, od početka pandemije korona virusa do 27.04.2020. godine, urađeno je 474 testa na virus COVID-19. Rezultat je završen za 450 testa. Za 24 uzorak rezultati testiranja nisu završeni. Kod 60 testova rezultat je pozitivan. Imamo 390 negativnih testova na COVID-19.

U ukupnom broju testova je 34 kontrolnih testova. Od ukupnog broja kontrolnih testova rezultati su završeni za 30 uzoraka, 2 kontrolna testa su pozitivna, 23 kontrolnih testova su negativni, 5 kontrolnih testova mora da se ponove.

Prema aplikaciji za praćenje virusa COVID-19, koju je uspostavio RFZO, kod 20 lica iz naše opštine, koja su prebačena u zdravstvene ustanove u Nišu, kao pozitivna na COVID-19, rađeno je 25 kontrolna testa od kojih je 2 testa pozitivno, a 23 testa su negativna.

Lica stavljena pod zdravstveni nadzor (putnici u međunarodnom saobraćaju) u ZZJZ „Timok” Zaječar iz opštine Zaječar – 407.

Lica stavljena pod zdravstveni nadzor (kontakti sa potvrđenim slučajem) u ZZJZ „Timok” Zaječar iz opštine Zaječar – 214.

Možda će Vas zanimati

Danas promenljivo oblačno sa sunčanim periodima, najviša dnevna temperatura do 17 stepeni

U Srbiji ujutru mestimično magla i niska oblačnost. Na istoku i jugu ujutru i prepodne …

Grad Zaječar

Maglovito jutro zameniće sunčan dan

U Srbiji ujutro mestimično magla, naročito po kotlinama, nizijama i duž rečnih tokova. Tokom dana …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica