ВестиБошко Ничић: Појавиле су се дезинформације које шире поједина удружења и појединци...

Бошко Ничић: Појавиле су се дезинформације које шире поједина удружења и појединци у вези са поделом пакета помоћи за пензионере

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић: Саопштење у вези дезинформација са доделом пакета

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић је издао саопштење у коме наводи да су се појавиле дезинформације које шире поједина удружења и појединци, а у вези са поделом пакета помоћи за пензионере чија су примања испод 30.000 динара.

„Очигледна им је намера да изазову гнев пензионера са ниским примањима, да је град Зајечар добио од Републике новац за куповину пакета помоћи за пензионере чија су примања испод 30.000 динара, а да исте није купио и испоручио, као градоначелник Зајечара и командант ШВС, одговорно тврдим да је то ноторна лаж и, очигледно, нечија срачуната и свесна лаж”, рекао је Ничић и додао:

„Град је, на основу одлуке свог ШВС, из сопствених средстава (сталне буџетске резерве) купио 2.000 пакета помоћи за породице оних који су социјално најугроженији (без икаквих прихода, самохрани родитељи без посла и сл.), а по списковима Центра за социјални рад и Црвеног крста Зајечара, те Удружења Рома и др. и преко волонтера кол центра исте поделио. Подељено је и више стотина пакета разне помоћи добијене од донатора. О свему постоји уредна документација у заједничком кол центру Града и ЦК Зајечар”.

Не постоји ниједна, ни одлука нити наредба, од републичких органа за поделу пакета пензионерима чија су примања испод 30.000 динара, а иста не би била ни логична узевши у обзир да су баш сви пензионери добили од републике једнократну помоћ од 4.000 динара што далеко превазилази вредност пакета које је град поделио онима који немају никаква примања.

„Против свих појединаца, удружења и група које на овај начин, у овој ситуацији, шире лажи, дезинформације и манипулишу, скупљајући јефтине политичке и личне поене, град ће предузети све законске мере”, истакао је градоначелник Зајечара Бошко Ничић.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,389ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб