Тимочка Тимочка
Почетна / Вести / „Буди здрава – вежбај са нама”: Бесплатни фитнес тренинзи за даме у Зајечару
„Буди здрава – вежбај са нама”: Бесплатни фитнес тренинзи за даме у Зајечару
Фото: Глас спорта

„Буди здрава – вежбај са нама”: Бесплатни фитнес тренинзи за даме у Зајечару

Спортски савез Србије у сарадњи са територијалним спортским савезима, почео је акцију бесплатне рекреације за жене „Буди здрава – вежбај са нама”. Полазници едукације за оперативне тренере, коју је српска “кућа спорта” помогла, укупно њих 100 воде тренинге намењене пре свега женама.

Тако је и у Зајечару, где са заинтересованим дамама раде Тамара Николић и Љиљана Субић, лиценцирани фитнес тренери, које су успешно прошле обуку у оквиру акције Спортског савеза Србије, „Буди здрава – вежбај са нама”. Тренинзи ће махом бити реализовани на Поповој плажи, док ће због погоршања временске ситуације, као што је и у минулом периоду био случај у неколико наврата, бити одржавани у просторијама Фитнес центра „Body fit plus” у Хајдук Вељковој улици, као и на другим локацијама, а о чему ће сви бити благовремено обавештавани.

„Спортски савез Србије се труди да сваке године покрене барем једну нову акцију. Тако смо овај пут одлучили да више пажње посветимо дамама. Жене у спорту не смемо изоставити. Здравље и рекреација су веома битни и верујем да ће овај пројекат допринети побољшању општег стања”, истакао је на почетку пројекта председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек.

И генерални секретар Горан Маринковић, био је задовољан што је пројектат коначно стартовао.

„Драго нам је што негујемо одличне односе са колегама. Тако смо захваљујући Савезу Србије за бодибилдинг, фитнес, бодифитнес и аеробик другу годину заредом стручно усавршавали младе људе. Колеге из територијалних спортских савеза су на својим општинама обезбедили бесплатне термине у халама и реализовали акцију ’Буди здрава – вежбај са нама’. Сада имамо у преко 30 општина широм Србије у којима ће се спроводити рекреација која је потпуно бесплатна, вођена од стране лиценцираних тренера, занимљива и што је веома битно континуирана, поручио је Маринковић и додао да је за спровођење тренинга Спортски савез Србије донирао и струњаче”, рекао је Маринковић.

Током септембра жене су вежбале у Сомбору, Зрењанину, Кањижи, Вршцу, Панчеву, Великој Плани, Краљеву, Врњачкој Бањи, Инђији, Новом Пазару, Бујановцу, Ћуприји, Зајечару, Љубовији, Алексинцу, Крагујевцу, Прокупљу и Чачку, док је у току октобра акција проширена на још 17 општина.

Можда ће Вас занимати

Матична библиотека „Светозар Марковић” Зајечар

Зајечарска библиотека данас прославља 154. рођендан

Читаоница Зајечарска је почела са радом 27. новембра 1866. године, те данас Матична библиотека „Светозар …

Црвени крст Зајечар: Добровољно давање крви

Акција добровољног давања крви 2. децембра у Зајечару

Црвени крст Зајечар у сарадњи са Службом за трансфузију крви из Ниша у среду, 2. …

Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо Ваше мишљење, оставите коментарx
()
x

Pin It on Pinterest

Одабир писма

Ћирилица Латиница