Timočka Timočka
Početna / Vesti / Capitol Park u Zaječaru do kraja proleća 2019. godine
Capitol Park Zaječar
Foto: Capitol Park Zaječar

Capitol Park u Zaječaru do kraja proleća 2019. godine

Capitol Park u Zaječaru biće otvoren do kraja proleća naredne godine i prostiraće se na oko 6.500 metara kvadratnih prodajnog prostora.

U prvoj fazi izgradnje objekta, kako je najavljeno, biće uposleno 300 ljudi, a nakon završene prve faze, u 18 lokala radiće još 150 do 200 ljudi.

Direktor kompanije Poseidon grupe Džejms Gan sa saradnicima održao je sastanak sa rukovodstvom grada Zaječara kada je i najavio otvaranje ritejl parka za proleće 2019. godine.

Capitol Park Zaječar
Foto: Capitol Park Zaječar

„Naše iskustvo u radu u Zaječaru je veoma pozitivno. Grad je otvoren za investicije, to je pokazala i brzina realizacije određenih procedura. Nadamo se da će dolazak Capitol Parka privući i druge investicije što je pokazalo naše iskustvo u radu i u drugim gradovima gde Capitol Park funkcioniše. Verujemo da će kako ovde, tako i u drugim delovima Srbije biti ista priča. Danas zvanično možemo da potvrdimo da se počinje sa izgradnjom najnovijeg Ritejl parka. Capitol Park Zaječar biće peti po redu ritejl park Poseidon grupe u koji će biti uloženo oko 10 miliona evra i koji će potrošačima ponuditi miks od 18 prodavnica poznatih domaćih i internacionalih brendova na 6500 m2 prodajnog prostora”, naglasio je Džejms Gan.

„Neki od brendova koji će se pridružiti Capitol Parku na proleće su JYSK, Nefa, Studio Moderna, Extreme Intimo, Opposite, Đak sport, Lilly, LC Waikiki, New Yorker, Deichmann, Sinsay i N sport. Ostatak će biti objavljen narednih meseci. Osim toga, dolazak ovog projekta u Zaječar doprineće ekonomiji grada donoseći oko 300 radnih mesta u fazi izgradnje i 150 do 200 nakon otvaranja. Odluka da investiramo u Zaječar proistekla je između ostalog iz njegove povoljne centralne lokacije u borsko-zaječarskom okrugu, kao i pozitivnih trendova ekonomskog razvoja u gradu i činjenice da ovakav prodajni kompleks ne postoji u ovom delu Srbije. Zadovoljstvo nam je što ćemo investirati u izgradnju prodajnog kompleksa koji će biti na usluzi preko 60 000 stanovnika grada Zaječara”, istakao je direktor kompanije Džejms Gan.

Capitol Park Zaječar
Foto: Capitol Park Zaječar

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić istakao je značaj koji će ova investicija imati za grad jer dolazak Capitol Parka u Zaječar neće doneti građanima samo dobru kupovinu već i nova radna mesta. On je istakao da je otvaranje Capitol Parka, trenutak kada vidimo napredak grada i potvrđujemo da se krećemo u dobrom smeru.

„Ono što smo najavli da će biti, počinje polako da se realizuje. Capitol Park će se graditi na površini od oko 20 hiljada kvadrata, s tim što će na tom prostoru, biti izgrađen i Lidl. Nadamo se da će ovih dana Lidl objaviti kada će početi sa izgradnjom njihovog objekata. U prvoj fazi će biti upošljeno 300 radnika, kasnije još 200, dakle samo u prvoj fazi. Dobićemo jedan predivan prostor, umesto ruševine i zmijarnika, znate da fabrika „Arsenije Spasić” ne radi već 20 godina. I za sam grad Zaječar je važno što smo dobili ovakve objekte, nego neke proizvodnje koje su na primer, ranije ispuštale olovo iz svojih pogona i postrojenja”, istakao je Ničić i dodao:

„Nama je bitno da ljudi budu upošljeni, da primaju redovne i pristojne plate, i da ovaj grad ima strukturu budžeta od poreza na zarade, a ne od bilo čije pomoći, i to je najzdraviji izvor finansiranja lokalne samouprave. Postoji mogućnost da u drugoj fazi, neko od domaćih zakupaca, zakupi i neki lokal u tom objektu, a već ima zainteresovanih. Stalno se postavlja pitanje, ko će tu da kupuje? Nemojte da brinete, napravili su oni dobru procenu toga, ko će da kupuje i da li im je isplativa investicija. Kompanije koje su zakupci prostora, a i Poseidon grupa, spremni su da sponzorišu i razne sportske klubove, kulturna dešavanja”.

Nakon završenih projekata u Šapcu, Somboru i Beogradu, kao i započetih radova u Leskovcu, Poseidon grupa nastavlja da investira u srpsko ritejl tržište, ovoga puta u gradu na Timoku.

Možda će Vas zanimati

Republika Srbija — COVID-19

U Srbiji ukupno 2.200 zaraženih od korona virusa, 7 novih smrtnih slučajeva

U Republici Srbiji je do 15:00 časova 6. aprila 2020. godine registrovano ukupno 2.200 potvrđenih …

Hapšenje — Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije — COVID-19

PU Bor: Uhapšene tri osobe zbog zbog nepoštovanja Naredbe o ograničenju i zabrani kretanja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru podneli su prekršajne prijave protiv tri osoba zbog nepoštovanja …

Komentari

avatar
  Pretplati se  
Obavesti o

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica