ДруштвоЧаушић: На територији Републике Србије тренутно на снази 42 ванредне ситуације због...

Чаушић: На територији Републике Србије тренутно на снази 42 ванредне ситуације због обилних падавина које су поплавила многа подручја

Лука Чаушић: На територији Републике Србије тренутно на снази 42 ванредне ситуације због обилних падавина које су поплавила многа подручја

На територији Републике Србије тренутно су на снази 42 ванредне ситуације због обилних падавина које су поплавила многа подручја, као и да је, од јутрос, евакусиано још 55 особа, поручио је вршилац дужности начелника Сектора за ванредне ситуације и помоћник министра унутрашњих послова Лука Чаушић.

У овом моменту ванредна ситуација је проглашена у 42 града и општине, тачније пет градова је прогласило на читавој својој територији, 23 општине на читавој својој територији, а 12 општина и два града на деловима своје територије.

„Од јутрос смо евакуисали 55 особа и припадници Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова су на терену од почетка, још од 26. маја, кад је кренуо циклон прво у западном делу Србије, Златиборском и Моравичком округу, а који се касније проширивао на поморавски и се сели ка борском и зајечарском. Дакле, имамо још веома изазовна 24 сата испред нас, након чега се очекује смиривање ситуације”, поручио је Чаушић са терена у Лучанима, додавши да је у Моравичком округу, тренутно стабилнија ситуација.

Говорећи на тему ситуације у Моравичком округу, Чаушић је истакао да су током ноћи припадници Ватрогасно-спасилачког батаљона у Чачку имали 91 интервенцију.

„Током ноћи имали смо пет евакуација на територији града Чачка, сада је стабилнија ситуација. Од почетка је било ангажовано 80 пумпи током 91 интервенције, фактички, читав састав Ватрогасно-спасилачког батаљона у Чачку је на ногама, заједно са људима из локалних самоуправа”, рекао је Чаушић, нагласивши да ватрогасци-спасиоци све време раде у циљу заштите пре свега људских живота, и потом њихове имовине.

Иначе, на снази су ванредне ситуације за целу територију градова: Чачак, Лозница, Јагодина, Прокупље, Краљево, Крушевац и општина Рековац, Ариље, Алексинац, Свилајнац, Параћин, Сокобања, Деспотовац, Сјеница, Коцељева, Владимирци, Бабушница, Бољевац, Врњачка Бања, Ћуприја, Ћићевац, Ражањ, Трстеник, Медвеђа, Куршумлија, Брус и Владичин Хан, Житорађа и Блаце.

Такође, ванредна ситуација је проглашена на деловима територија Града Шапца и Ужица, и општина Пожега, Беочин, Ириг, Прибој, Жагубица, Ивањица, Лучани, Александровац, Косјерић, Варварин, Рековац и Мајданпек, саопштило је Министарство унутрашњих послова.

У интервенцијама спасавања становништва у поплављеним подручјима ангажовани су и Специјалистички тимови за спасавање и рад на води МУП-а и то из Београда, Чачка, Прокупља и Јагодине.

Ватрогасци-спасиоци ангажовани су и на црпљењу воде из поплављених домаћинстава и подрумских просторија на територији Бора, Лучана, Бојника, Рековца, Владичиног Хана, Сокобање, Смедерева, Свилајнца и Новог Пазара.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,389ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб