ВестиЧетврти Међународни инклузивни фестивал дечијег и омладинског стваралаштва „Арт зона за све”...

Четврти Међународни инклузивни фестивал дечијег и омладинског стваралаштва „Арт зона за све” од 9. до 13. септембра у Зајечару

4. Међународни инклузивни фестивал дечијег и омладинског стваралаштва „Арт зона за све”

Четврти Међународни инклузивни фестивал дечијег и омладинског стваралаштва „Арт зона за све” биће одржан од 9. до 13. септембра у Зајечару.

Окупљање је предвиђено за 17 сати, а свечано отварање фестивала планирано је у дворишту „Дечијег центра” у 18 сати.

„Дечији центар” Зајечар организује Међународни инклузивни фестивал дечјег и омладинског стваралаштва „Арт зона за све” у жељи да промовише један од начина стварања инклузивне атмосфере и учествује у стварању инклузивне културне полититике наше заједнице.

Kако наводе из „Дечијег центра”, само учешће деце са сметњама у развоју и деце из опште популације, утицаће на сензибилизацију шире заједнице у потрази за новим стратегијама инклузије и интеграције различитих маргиналних група код деце.

Дугорочни циљ је стварање климе отворености и сарадње, са нагласком на различитост и индивидуалне потенцијале деце и младих са сметњама у развоју и инвалидитетом.

Током фестивала биће организован различит програм за децу, који је и ове године бесплатан.

Програми на фестивалу биће одржани у Дечијем центру у Зајечару.

Фестивал је подржан од стране Министарства културе и информисања Републике Србије и бројних спонзора.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб