Тимочка КрајинаЗајечарЧланови "Дечијег центра" Зајечар кроз пројекат "У корак са инклузијом" боравили у...

Чланови „Дечијег центра“ Зајечар кроз пројекат „У корак са инклузијом“ боравили у Видину

Фото: "Дечији центар" Зајечар

Чланови „Дечијег центра“ Зајечар настављају да ходају „У корак са инклузијом“. Након Србије, Северне Македоније, са партнерима из Хрватске, Бугарске и Македоније поново су се окупили, овог пута боравили су у Видину.

Домаћини су им били „Фондација подкрепа за реализација“, која их је увела у свет добрих пракси које реализују у циљу побољшања квалитета живота особа са интелектуалним тешкоћама и инвалидитетом.

Радионице, изложба, перформанс „Буђење пролећа“, пројекција филмова чији су аутори учесници/це пројекта… само су део овог сусрета.

“У корак са инклузијом” („Catch up With the Inclusion“) је пројекат малог партнерства у овиру програма Ерасмус+. Партнерство обухвата четири организације: „Дечији центар“ из Зајечара (Србија), Плесни колектив „Магија“ из Ријеке (Хрватска) који ради у оквиру Удруге особа са дјечијом и целебралном парализом, Културен центар „Еурека центар“ из Скопља (Македонија) и „Фондацију подкрепа за реализација“ из Видина (Бугарска).

Фондација Темпус, која у Србији спроводи програм Ерасмус+, задужена је за праћење активности. У току 20 месеци, од априла 2023. године, до децембра 2024. године, групе младих са инвалидитетом и волонтери/волонтерке организација, путоваће на различите фестивале и учествоваће у уметничким активностима са намером да се широј публици приближе уметнички капацитети и стваралачке могућности инклузивних пракси.

Општи циљ пројекта је унапређење квалитета културног и уметничког живота младих са инвалидитетом кроз креативно неформално учење, партиципацију и мобилност. Кроз заједнички рад циљ је да се смањи социјална дистанца између младих са инвалидитетом и младих из опште популације, како би се обезбедило равноправно учешће младих са инвалидитетом, како би били видљивији и како би се развили капацитети различитих актера у локалним заједницама за активну инклузију.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб