Тимочка КрајинаЗајечарЧланови "Дечијег центра" Зајечар учествују у балетској представи у Скопљу

Чланови „Дечијег центра“ Зајечар учествују у балетској представи у Скопљу

Фото: "Дечији центар" Зајечар

Чланови „Дечијег центра“ Зајечар настављају да ходају „У корак са инклузијом“.

Након „АРТ ЗОНЕ ЗА СВЕ“, партнери из Хрватске, Бугарске и Северне Македоније поново се окупљају, овог пута боравиће пет дана у Скопљу, а том приликом учествоваће у балетској представи Културног центра „Еурека“, под називом „Секавања“.

Балетска представа биће изведена поводом Међународног дана особа са инвалидитетом.

„У корак са инклузијом“ („Catch up With the Inclusion“) је пројекат малог партнерства у овиру програма Ерасмус+. Партнерство обухвата четири организације: „Дечији центар“ из Зајечара (Србија), Плесни колектив “Магија“ из Ријеке (Хрватска) који ради у оквиру Удруге особа са дјечијом и целебралном парализом, Културен центар “Еурека” центар из Скопља (Северна Македонија) и „Фондацију подкрепа за реализација“ из Видина (Бугарска).

Фондација Темпус, која у Србији спроводи програм Ерасмус+, задужена је за праћење активности. У току 20 месеци, од априла 2023. године, до децембра 2024. године, групе младих са инвалидитетом и волонтери/волонтерке организација, путоваће на различите фестивале и учествоваће у уметничким активностима са намером да се широј публици приближе уметнички капацитети и стваралачке могућности инклузивних пракси.

Општи циљ пројекта је унапређење квалитета културног и уметничког живота младих са инвалидитетом кроз креативно неформално учење, партиципацију и мобилност.

„Кроз заједнички рад желимо да смањимо социјалну дистанцу између младих са инвалидитетом и младих из опште популације, обезбедимо равноправно учешће младих са инвалидитетом, учинимо их видљивим и развијемо капацитете различитих актера у локалним заједницама за активну инклузију“ стоји у саопштењу.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,790ПратилацаЛајкуј
4,387ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб