Timočka KrajinaBorČlanovi Saveta MZ Krivelj sastali se sa predstavnicima „Serbia ZiJin Copper” i...

Članovi Saveta MZ Krivelj sastali se sa predstavnicima „Serbia ZiJin Copper” i lokalne samouprave Bor

Članovi Saveta MZ Krivelj sastali se sa predstavnicima „Serbia ZiJin Copper” i lokalne samouprave Bor

U Krivelju je održan sastanak sa članovima Saveta MZ Krivelj, predstavnicima kompanije „Serbia ZiJin Copper” i lokalne samouprave Bor.

Na sastanku je bilo reči o trenutnim problemima sa kojima se suočavaju meštani Krivelja, kao posledicom rudarskih aktivnosti, ali i o planovima za preseljenje sela na novu lokaciju.

Pomoćnik gradonačelnika Bora Nikola Marić naglasio je da je sastanak bio konstruktivan i da je zajednički zaključak da selo mora da nastavi da živi, da u selu moraju da postoje svi optimalni uslovi za život meštana Krivelja do preseljenja.

Preseljenje sela zahteva blisku saradnju meštana Krivelja, grada Bora, kompanije „Serbia ZiJin Copper” i Vlade Republike Srbije. Lokacija za preseljenje Krivelja je obezbeđena i biće nastavljeno sa radom radnih grupa u resornom Ministarstvu i kabinetu predsednika Republike, rečeno je na sastanku.

Izlaskom na teren dogovoreno je da će probleme koji se tiču kompanije rešavati kompanija „Serbia ZiJin Copper”, a probleme koji su vezani za putnu infrastrukturu, vodosnabdevanje i održavanje javnih objekata, rešavati lokalna samouprava.

Članovi Saveta MZ Krivelj istakli su da su trenutno najveći problemi prašina, buka i oštećenje kuća i objekata koje nastaje kao posledica miniranja, a kompanija „Serbia ZiJin Copper” se obavezala da u najkraćem mogućem roku reši problem prašine uključivanjem većeg broja cisterni sa prskalicama i da će sa podizvođačima koji vrše miniranje probati da minimalizuje radove.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,191PratilacaLajkuj
4,185PratilacaZaprati
1,252PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub