Timočka Timočka
Početna / Vesti / Članovi SNS-a zasadili nove sadnice hrasta na Kraljevici
SNS Zaječar – Akcija pošumljavanja na Kraljevici

Članovi SNS-a zasadili nove sadnice hrasta na Kraljevici

Na zaječarskoj Kraljevici, aktivisti Srpske napredne stranke pokrenuli su akciju pošumljavanja prostora pored pruge. U planu je da na Kraljevici bude posađeno oko 200 sadnica hrasta.

SNS Zaječar – Akcija pošumljavanja na Kraljevici

Cilj akcije je da se poveća svest ljudi o značaju zaštite životne sredine, navodi Milan Stanković, predsednik GO SNS-a u Zaječaru.

Milan Stanković — predsednik GO SNS-a u Zaječaru

„Akcija pošumljavanja u celoj Srbiji, od velike važnosti je za sve nas. Aktivisti SNS-a u Zaječaru pokrenuli su ovu akciju, a cilj je da se u Srbiji podigne kvalitet životne sredine, da građani shvate značaj očuvanja i unapređenja zdrave životne sredine i njenih vrednosti. Posebno želimo da podignemo ekološku svest kod mladih kako bi razvili svest o značaju zaštite eko-sistema i savesnog postupanja prema svetu u kome živimo. U tom cilju neophodno je da očuvamo, štitimo i uvećamo zelene površine u Srbiji. Mi ćemo na tome raditi i u narednom periodu. Zasadili smo određeni broj, ali ćemo ukupno zasaditi 200 sadnica hrasta lužnjak. Želimo da ovo, kako je posađeno, tako i ostane, da ne dođe do onih slučajeva koji su se ranije dešavali, do uništavanja drveća. Mislim da bi to bilo suludo, da ono što stvorimo i radimo, to i uništimo”, rekao je Stanković.

Novac za kupovinu sadnica prikupljen je iz dobrovoljnih prihoda članova SNS-a. Sadnice će biti posađene i od table “Dobrodošli”, do Hipodroma, Izviđačkog doma, kao i kod Hale sportova i stadiona.

SNS Zaječar – Akcija pošumljavanja na Kraljevici

Do kraja ove godine Zaječar će biti bogatiji za 400 drvorednih sadnica, prenosi zajecar.info, a prema rečima nadležnih iz JKP „Timok – održavanje”, početkom naredne, 2020. godine, biće raspisan tender za nabavku novih sadnica za ulice Mije Stanimirovića, Kotorske i Pavla Ilića Veljka.

Možda će Vas zanimati

Zaprašivanje radi suzbijanja komaraca

Tretman suzbijanja larvi komaraca na području Zaječarskog upravnog okruga od 10. jula

Od petka, 10. jula 2020. godine, ukoliko se steknu neophodni meteo uslovi, preduzeće „DE-MUS” d.o.o. …

Grad Zaječar — COVID-19

Zaječar: Utvrđeno prisustvo korona virusa kod još četiri osobe

Danas je na osnovu rezultata uzoraka poslatih laboratoriji „Vatreno oko”, a na osnovu izveštaja ZZJZ …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica