VestiČlanovi SNS-a zasadili nove sadnice hrasta na Kraljevici

Članovi SNS-a zasadili nove sadnice hrasta na Kraljevici

SNS Zaječar – Akcija pošumljavanja na Kraljevici

Na zaječarskoj Kraljevici, aktivisti Srpske napredne stranke pokrenuli su akciju pošumljavanja prostora pored pruge. U planu je da na Kraljevici bude posađeno oko 200 sadnica hrasta.

SNS Zaječar – Akcija pošumljavanja na Kraljevici

Cilj akcije je da se poveća svest ljudi o značaju zaštite životne sredine, navodi Milan Stanković, predsednik GO SNS-a u Zaječaru.

Milan Stanković — predsednik GO SNS-a u Zaječaru

„Akcija pošumljavanja u celoj Srbiji, od velike važnosti je za sve nas. Aktivisti SNS-a u Zaječaru pokrenuli su ovu akciju, a cilj je da se u Srbiji podigne kvalitet životne sredine, da građani shvate značaj očuvanja i unapređenja zdrave životne sredine i njenih vrednosti. Posebno želimo da podignemo ekološku svest kod mladih kako bi razvili svest o značaju zaštite eko-sistema i savesnog postupanja prema svetu u kome živimo. U tom cilju neophodno je da očuvamo, štitimo i uvećamo zelene površine u Srbiji. Mi ćemo na tome raditi i u narednom periodu. Zasadili smo određeni broj, ali ćemo ukupno zasaditi 200 sadnica hrasta lužnjak. Želimo da ovo, kako je posađeno, tako i ostane, da ne dođe do onih slučajeva koji su se ranije dešavali, do uništavanja drveća. Mislim da bi to bilo suludo, da ono što stvorimo i radimo, to i uništimo”, rekao je Stanković.

Novac za kupovinu sadnica prikupljen je iz dobrovoljnih prihoda članova SNS-a. Sadnice će biti posađene i od table „Dobrodošli“, do Hipodroma, Izviđačkog doma, kao i kod Hale sportova i stadiona.

SNS Zaječar – Akcija pošumljavanja na Kraljevici

Do kraja ove godine Zaječar će biti bogatiji za 400 drvorednih sadnica, prenosi zajecar.info, a prema rečima nadležnih iz JKP „Timok – održavanje”, početkom naredne, 2020. godine, biće raspisan tender za nabavku novih sadnica za ulice Mije Stanimirovića, Kotorske i Pavla Ilića Veljka.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,341PratilacaLajkuj
4,207PratilacaZaprati
1,264PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub