četvrtak , 12. decembar 2019.
Početna / Vesti / Članovi SNS-a zasadili nove sadnice hrasta na Kraljevici
SNS Zaječar – Akcija pošumljavanja na Kraljevici

Članovi SNS-a zasadili nove sadnice hrasta na Kraljevici

Na zaječarskoj Kraljevici, aktivisti Srpske napredne stranke pokrenuli su akciju pošumljavanja prostora pored pruge. U planu je da na Kraljevici bude posađeno oko 200 sadnica hrasta.

SNS Zaječar – Akcija pošumljavanja na Kraljevici

Cilj akcije je da se poveća svest ljudi o značaju zaštite životne sredine, navodi Milan Stanković, predsednik GO SNS-a u Zaječaru.

Milan Stanković — predsednik GO SNS-a u Zaječaru

„Akcija pošumljavanja u celoj Srbiji, od velike važnosti je za sve nas. Aktivisti SNS-a u Zaječaru pokrenuli su ovu akciju, a cilj je da se u Srbiji podigne kvalitet životne sredine, da građani shvate značaj očuvanja i unapređenja zdrave životne sredine i njenih vrednosti. Posebno želimo da podignemo ekološku svest kod mladih kako bi razvili svest o značaju zaštite eko-sistema i savesnog postupanja prema svetu u kome živimo. U tom cilju neophodno je da očuvamo, štitimo i uvećamo zelene površine u Srbiji. Mi ćemo na tome raditi i u narednom periodu. Zasadili smo određeni broj, ali ćemo ukupno zasaditi 200 sadnica hrasta lužnjak. Želimo da ovo, kako je posađeno, tako i ostane, da ne dođe do onih slučajeva koji su se ranije dešavali, do uništavanja drveća. Mislim da bi to bilo suludo, da ono što stvorimo i radimo, to i uništimo”, rekao je Stanković.

Novac za kupovinu sadnica prikupljen je iz dobrovoljnih prihoda članova SNS-a. Sadnice će biti posađene i od table “Dobrodošli”, do Hipodroma, Izviđačkog doma, kao i kod Hale sportova i stadiona.

SNS Zaječar – Akcija pošumljavanja na Kraljevici

Do kraja ove godine Zaječar će biti bogatiji za 400 drvorednih sadnica, prenosi zajecar.info, a prema rečima nadležnih iz JKP „Timok – održavanje”, početkom naredne, 2020. godine, biće raspisan tender za nabavku novih sadnica za ulice Mije Stanimirovića, Kotorske i Pavla Ilića Veljka.

Možda će Vas zanimati

Predstava za decu „Uspavana lepotica”

Predstava za decu „Uspavana lepotica” 13. decembra na sceni zaječarskog pozorišta

Na sceni zaječarskog pozorišta u petak, 13. decembra biće izvedena predstava za decu „Uspavana lepotica”, …

„Gostoprimnica” Zaječar

Projekcija filma „Kijevsko pečerska lavra” u zaječarskoj „Gostoprimnici”

Duhovno-misionarski kulturni centar Eparhije timočke organizuje prikazivanje filma „Kijevsko pečerska lavra” danas, 12. decembra u …

Komentari

avatar
  Pretplati se  
Obavesti o

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica