ВестиЧланови СНС-а засадили нове саднице храста на Краљевици

Чланови СНС-а засадили нове саднице храста на Краљевици

СНС Зајечар – Акција пошумљавања на Краљевици

На зајечарској Краљевици, активисти Српске напредне странке покренули су акцију пошумљавања простора поред пруге. У плану је да на Краљевици буде посађено око 200 садница храста.

СНС Зајечар – Акција пошумљавања на Краљевици

Циљ акције је да се повећа свест људи о значају заштите животне средине, наводи Милан Станковић, председник ГО СНС-а у Зајечару.

Милан Станковић — председник ГО СНС-а у Зајечару

„Акција пошумљавања у целој Србији, од велике важности је за све нас. Активисти СНС-а у Зајечару покренули су ову акцију, а циљ је да се у Србији подигне квалитет животне средине, да грађани схвате значај очувања и унапређења здраве животне средине и њених вредности. Посебно желимо да подигнемо еколошку свест код младих како би развили свест о значају заштите еко-система и савесног поступања према свету у коме живимо. У том циљу неопходно је да очувамо, штитимо и увећамо зелене површине у Србији. Ми ћемо на томе радити и у наредном периоду. Засадили смо одређени број, али ћемо укупно засадити 200 садница храста лужњак. Желимо да ово, како је посађено, тако и остане, да не дође до оних случајева који су се раније дешавали, до уништавања дрвећа. Мислим да би то било сулудо, да оно што створимо и радимо, то и уништимо”, рекао је Станковић.

Новац за куповину садница прикупљен је из добровољних прихода чланова СНС-а. Саднице ће бити посађене и од табле „Добродошли“, до Хиподрома, Извиђачког дома, као и код Хале спортова и стадиона.

СНС Зајечар – Акција пошумљавања на Краљевици

До краја ове године Зајечар ће бити богатији за 400 дрворедних садница, преноси zajecar.info, а према речима надлежних из ЈКП „Тимок – одржавање”, почетком наредне, 2020. године, биће расписан тендер за набавку нових садница за улице Мије Станимировића, Которске и Павла Илића Вељка.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,801ПратилацаЛајкуј
4,396ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб