ВестиДан домаћег филма у Неготину

Дан домаћег филма у Неготину

Филм „Спелеонаут – Под каменим небом”

Филмски центар Србије у сарадњи са удружењем документариста „ДОКСрбија” наставља реализацију пројекта „Дан домаћег филма”, ове године у 20 градова Србије у циљу промоције домаћих документарних филмова који нису имали широку биоскопску дистрибуцију, а заслужују да буду виђени.

У четвртак, 14. новембра у Дому културе у Неготину биће приказан филм „Спелеонаут – Под каменим небом” Соње Ђекић.

Програм обухвата бесплатну филмску пројекцију и разговор са члановима филмске екипе.

„Спелеонаут – Под каменим небом”
 
У време освајања Месеца у лето 1969. године, тридесетчетворогодишњи Милутин Вељковић креће на југоисток Србије, са намером да проведе 15 месеци у дивљој, неуређеној пећини Самар, дугачкој око два километра. Милутина није занимало само да потуче рекорд у подземном самовању, већ и да продре у васиону дубине. Овај изузетан подвиг најпре откривамо споља – кроз серију портрета занимљивих ликова, свих у вези са главним јунаком. Неочекивано, улазимо у подземни свет. Мноштво одломака из Милутиновог опсежног пећинског дневника оживљава – од свакодневних послова као што су припрема кафе и прикупљање инсеката, до драматичних збивања: вађење сопственог зуба, чежња за женом, борба са поплавом и халуцинацијама. Повезујући се са прадавним прецима, али и истражујући даљине космоса у дезинтегрисаном времену и простору пећине, спелеонаут искушава људске способности и тражи нашу сврху.

Почетак пројекције је у 20:00 сати.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,791ПратилацаЛајкуј
4,386ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб