ВестиДанас умерено облачно и топлије, максимална дневна температура и до 23 степена

Данас умерено облачно и топлије, максимална дневна температура и до 23 степена

Јесен, деца се играју у дворишту
Фото: Pixabay, илустрација

У Србији променљиво облачно, местимично са кишом, углавном ујутру и преподне. Послеподне у већини крајева претежно сунчано. Ветар умерен и јак, јужни и југоисточни у јужном Банату и доњем Подунављу са ударима олујне јачине. Најнижа температура од 8 до 15 степени, а највиша од 16 до 21 степен.

У Зајечару умерено облачно и топлије. Ветар слаб до умерен, источни. Минимална температура 11, максимална дневна и до 23 степена. Сутра променљиво облачно, током дана суво, у вечерњим часовима могућа киша. Најнижа температура 9, највиша око 20 степени.

Јак ветар у кошавском подручју може стварати проблеме возачима, посебно онима који управљају возилима са приколицом, теретним возилима и аутобусима, саопштио је Ауто-мото савез Србије.

Повремено олујну јачину ветра треба очекивати на улазу у Ђердапску клисуру, на мостовима и надвожњацима, али и на путевима преко планинских превоја, попут Честобродице, Попадије, Тресибабе и Црног Врха.

У шумским подручјима поломљено грање и опало лишће представља још једну опасност на путу због које возачи морају додатно смањити брзину, а посебно током ноћи и јутра када је видљивост слаба.

У западним, југозападним и југоистичним крајевима Србије возаче ће пратити местимично влажни коловози због повремено слабе кише.

На наплатним станицама у Србији нема задржавања, а нема дужих задржавања ни на путничким терминалима на граничним прелазима.

Камиони на излазу из земље на Батровцима чекају пет сати, на Хоргошу сат времена, на Келебији четири сата, а на прелазу Бачка Паланка два сата.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб