Тимочка КрајинаЗајечарДан позоришта „Зоран Радмиловић” и јубилеј 77 година од прве премијере „Жита...

Дан позоришта „Зоран Радмиловић” и јубилеј 77 година од прве премијере „Жита цветају” биће обележен богатим програмом

Дан позоришта „Зоран Радмиловић” и јубилеј 77 година од прве премијере „Жита цветају” биће обележен богатим програмом

Дан позоришта „Зоран Радмиловић” и јубилеј 77 година од прве премијере „Жита цветају” Јурија Мокрева, биће обележен богатим програмом, 1. и 2. фебруара, саопштено је данас, на конференцији за новинаре у зајечарском театру.

У позоришном музеју, 1. фебруара, у 13:00 сати, биће одржана трибина „Антигона од Софокла до Жана Ануја”.

Гост на трибини биће Дејан Ацовић, филолог и књижевни преводилац.

Изложбу карикатура Александра Аце Блатника, у позоришном музеју, у 19:00 сати, отвориће Иван Блатник.

Потом,у сали позоришта, у 20:00 сати, „Контра театар” из Ниша, извешће кореодраму „Рефлексија”.

Промоција часописа „Развитак”, предвиђена је за 12:00 сати, 2. фебруара, у Позоришном музеју.

Владимир Ђуричић, директор позоришта „Зоран Радмиловић”, најавио је на данашњој конференцији за новинаре, потписивање протокола о сарадњи са позориштем „Пан театар” из Београда и Центром за културу из Димитровграда, у фоајеу позоришта у 19:00 сати.

Након тога, у фоајеу позоришта, у 19:30, следи промоција књиге, књижевног критичара Саше Милосављевића „Позориште…”, која садржи белешке, критике и приказе о театарском животу Србије.

Прва реприза представе „Зјапина”, домаћег театра, према тексту Милоша Латиновића и Стефана Гајића и режији Стефана Гајића, биће одиграна у 20:00 сати.

За Дан позоришта 1. и 2. фебруара, сви програми су бесплатни, али је потребно унапред резервисати карте за позоришне представе, због ограниченог броја места.

У овој години, предвиђена је турнеја представе „Зјапина” у београдским позориштима, али и учешће на фестивалима, најавио је Владимир Ђуричић, директор позоришта и Центра за културу.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,792ПратилацаЛајкуј
4,385ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб