Углавном облачно време, до 9 степени

Град Зајечар – Људи шетају

У Србији ујутру мраз и ређа појава магле. Током дана променљиво облачно, на северу сунчано. Ветар слаб источни и југоисточни на северу, а на југу Србије северни и североисточни. Притисак изнад нормале. Најнижа температура од -6 до 1, а највиша од 2 до 9 степени.

У Зајечару облачно. Минимална температура -3, максимална дневна око 4 степена. Дуваће слаб ветар, североисточног правца. Сутра променљиво облачно. Најнижа температура -6, највиша до 10 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Биометеоролошке прилике ће бити релативно повољне.

Ипак, опрез се саветује срчаним болесницима, а у пределима са маглом у јутарњим сатима тегобе могу имати и астматичари.

Главобоља и поремећај сна се могу јавити као метеоропатске реакције.

Препоручује се умерена физичка активност.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују местимично влажни коловози.

Саобраћај је умереног интензитета, поподне се очекују веће гужве.

Саветује се максималан опрез при вожњи, јер због могућих ниских температура у јутарњим и вечерњим сатима, постоји могућност појаве местимичне поледице на путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура, као и на путним објектима.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због киша, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су делимично влажни, понегде има снега на коловозу. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали и у клисури Коренатац. Смањена вивљивост на Бабином Зубу због магле на 100 метара.

  • До 30. јуна 2024. године, у периоду од 07:00 до 17:00 часова, изводиће се радови на рехабилитацији државног пута првог Б реда број 37, деоница Бор – Вражогрнац. У зони радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила и биће регулисан семафорима. Радови ће бити обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Изводе се радови на државном путу II Б реда број 398, на деоници Брусничка петља – Брусник (од км 17+900 до км 24+750). Током извођења радова, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Планирани завршетак радова је 16.02.2024. године, уколико временски услови то дозволе. Радови су обезбеђени адекватном сабраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Услед оштећења коловоза на снази је измена режима саобраћаја на државном путу II А реда број 222, деоница Кална-Јабучко Равниште, у близини Бабиног зуба. Саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила а постављена је привремена саобраћајна сигнализација као и баријере са знацима сужења коловоза и првенства пролаза.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима и на путничким терминалима нема дужих задржавања. На теретним терминалима на излазу из Србије задржавања: на Батровцима 300 минута; на Сремској Рачи и Шиду 120 минута. На Хоргошу, на улазу, задржавање за теретна моторна возила је 60 минута. На Келебији на улазу 120 минута, а на излазу 180 минута.