ВестиДанас без позитивних случајева корона вируса у Зајечару

Данас без позитивних случајева корона вируса у Зајечару

Град Зајечар — COVID-19

На основу 38 обрађених узорака у последња два дана, а по извештају ЗЗЈЗ „Тимок” у Зајечару, на територији града Зајечара нема нових COVID-19 позитивних случајева.

„Овакво стање радује ако је производ поштовања мера од стране већине грађана”, каже градоначелник града Зајечара Бошко Ничић.

ШВС упозорава да нема места опуштању и да морамо, желимо ли стабилну епидемиолошку ситуацију у нашем граду, наставити са поштовањем мера и не дозволити да иједан епидемилошки „инцидентан“ догађај поремети све досад постигнуто.

Током дана викенда (петак–недеља) пооштриће се контрола јавних објеката, продавница, угоститељских објеката, јавних и дивљих купалиша и сл. од стране комуналне полиције и санитарне инспекције.

Од 368 досад евидентираних COVID-19 позитивних случајева у Зајечару њих 288 сматрају се потпуно излеченим.

Од почетка пандемије до данас завршени су тестови за 3.776 грађана, док се за њих 74 резултати још очекују. Данас је урађено PCR тестирање за још 50 грађана Зајечара и узорци су послати у референтну лабораторију у Нишу.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,399ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб