ВестиДанас облачно с кишом, на планинама са снегом

Данас облачно с кишом, на планинама са снегом

Киша, кишобран
Фото: Pixabay, илустрација

У Србији облачно с кишом, на планинама са снегом. У току ноћи краткотрајна суснежица и снег понегде и у нижим пределима. Више падавина на југозападу, југу, југоистоку и истоку. У планинским пределима повећање висине снежног покривача за 15 до 30 цм. Ветар слаб, северни и североисточни. Најнижа температура од 1 до 4, највиша од 4 на северозападу до 10 степени на југоистоку.

У Зајечару углавном облачно са кишом и снежним падавинама. Ветар слаб до умерен, северни и североисточни. Минимална температура 0, максимална дневна до 4 степена. Првог дана викенда у Зајечару претежно облачно, могуће снежне падавине у вечерњим сатима. Најнижа температура 0, највиша око 4 степена.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Код особа са повишеним крвним притиском и респираторним обољењима тегобе су могуће услед очекиваних биометеоролошких прилика.

Метеоропатске реакције се могу јавити у виду болова у мишићима, главобоље и смањене радне способности.

Препоручује се додатна опрезност учесницима у саобраћају.

АМСС

Први радни дан после Божића, а уједно и последњи у овој првој радној недељи нове године, може донети више возила на ауто-путевима у Србији који воде ка ЕУ.

Због тога су могуће повремене колоне возила на излазу из земље у смеру ка Мађарској и Хрватској, али и на прелазу Градина на улазу у Србију из правца Бугарске, саопштио је јутрос Ауто-мото савез Србије.

Због још једне смене љубитеља зимских спортова, очекује се и појачан саобраћај ка планинама Тари, Гочу, Копаонику, Златибору и Дивчибарама, додаје АМСС и саветује возаче да с обзиром на интензивније снежне падавине у планинским пределима опрезно возе и на пут крену искључиво с добрим зимским гумама и већом количином горива у резервоару због могућих застоја.

Према последњим информацијама добијеним од ЈП „Путеви Србије”, на наплатним станицама нема задржавања.

Како је саопштила Управа граничне полиције, задржавања нема ни на путничким и теретним терминалима на граничним прелазима у земљи.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб