ВестиДанас претежно облачно и мало топлије

Данас претежно облачно и мало топлије

Град Зајечар — Центар

У Србији претежно облачно и мало топлије. У централним и јужним крајевима ујутро понегде са краткотрајним снегом, послеподне уз могућност слабе кише. Послеподне на северу, а крајем дана и у осталим крајевима постепено смањење облачности. Ветар умерен и јак, у кошавском подручју са ударима олујне јачине, источни и југоисточни. Најнижа температура од -3 до 1 степен, највиша од 4 до 8 степени, у кошавском подручју до 11 степени.

У Зајечару углавном облачно и мало топлије, послеподне могућа киша. Умерен до јак ветар, источни и североисточни. Минимална температура 1, максимална дневна око 6 степени. Сутра променљиво облачно и суво. Најнижа температура 2, највиша до 11 степени.

Снежне падавине су престале, више нема опасности од формирања новог снежног покривача, али повремено јак ветар ствара снежне наносе што додатно отежава рад путара и чишћење путева, саопштио је Ауто-мото савез Србије.

Повремено олујни удари ветра најјачи су на превојима Тимочке и Неготинске Крајине, на подручју Великог Градишта, у Подунављу, Јужном Банату и на ширем подручју Београда.

Све влажне деонице се током ноћи и јутра врло лако претворе у лед, због чега АМСС возачима саветује додатну опрезност за време вожње, на већем одстојању и са увек додатно смањеном брзином на мостовима и надвожњацима.

Непроходан је путни правац трећег приоритета „Ц“ категорије одржавања – граница ПЗП Ивањица/Нови Пазар–Одвраћеница–Преко Брдо.

Прилази зимским туристичким центрима су проходни.

На наплатним рампама у Србији нема задржавања. Камиони на теретним прелазима чекају од осам до сат времена. На Батровцима се чека осам сати, а Хоргошу три сата, на Келебији два сата, а на Сремској Рачи сат времена.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб