ВестиДанас умерено облачно, температуре у Србији за викенд и до 16 степени

Данас умерено облачно, температуре у Србији за викенд и до 16 степени

Улица Николе Пашића

Данас у Србији умерено облачно и топлије, ујутру у нижим пределима магла или ниска облачност. Понегде и са слабом, краткотрајном кишом. Ветар слаб и умерен, јужни и југоисточни, послеподне на планинама и у кошавском подручју у појачању, па ће на југу Баната и у планинским пределима ноћу имати и олујне ударе. Јутарња температура од -3 до 0, највиша дневна од 5 на истоку до 11 степени на западу земље.

У Зајечару данас променљиво облачно са дужим сунчаним интервалима. Ветар ће бити слаб, јужни. Највиша дневна температура данас око 8 степени. Сутра нас очекује време слично данашњем са сунчаним интервалима и топлије. Ветар слаб, североисточни. Јутарња температура сутра око 3 степена, а највиша дневна око 10 степени.

Магла и сумаглица овог јутра знатно утичу на смањену видљивост у већем делу наше земље, па је потребна већа опрезност за воланом, саопштио је Ауто-мото савез Србије.

Већи број возила у градовима и на путевима очекује се у другој половини дана јер је пред нама почетак зимског школског распуста.

Пораст дневних температура у Србији допринеће доброј проходности путева, али нагло отапање снега може донети мокре коловозе, као и опасност од одрона.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама нема задржавања.

Према последњим информацијма Управе граничне полиције, на нашим путничким терминалима нема дужих задржавања.

Теретна моторна возила, међутим, на граничним прелазима Хоргош и Батровци чекају око 6 сати, а на Kелебији око 4 сата.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб