„ДДОР Олимпијска стаза” у Зајечару 9. септембра

„ДДОР Олимпијска стаза” у Зајечару

У суботу, 9. септембра, са почетком у 12:00 часова, у Зајечару ће се одржати догађај „ДДОР Олимпијска стаза” у организацији Олимпијског комитета Србије и компаније „ДДОР”, уз подршку града Зајечара.

„ДДОР Олимпијска стаза” има за циљ промоцију олимпизма и олимпијских вредности. Кроз едукацију деце, родитеља и читаве заједнице, „ДДОР Олимпијска стаза” ће свима приближити олимпизам и олимпијске симболе. „ДДОР Олимпијска стаза” организована је у у Вршцу, Ужицу, Пироту, Крагујевцу, Новом Саду Пожаревцу, Сомбору, Руми, Ваљеву и Чачку и окупила више од 2.500 учесника и навијача.

Учешћем, такмичари ће бити у прилици да науче више о историји Олимпијских игара, успесима наших Олимпијаца и да се кроз промоцију физичке активности активно укључе у спортске активности које ће их можда једног дана одвести и на Олимпијске игре. Такође, учесници ће научити понешто и о дугогодишњем спонзору Олимпијског тима Србије – „ДДОР осигурању”.

Присутнима на догађају ће се обратити: Марија Достанић, чланица Олимпијског тима Србије и освајачица олимпијске норме у кајаку за Париз 2024, дисциплина К4 500 м; Милан Станковић, помоћник градоначелника Града Зајечара и Драган Милојевић, директор филијале „ДДОР осигурања” у Јагодини.