Делимично облачно, понегде са кишом, до 16 степени

Гране, облачно време

У Србији на југозападу, југу и истоку земље биће умерено до потпуно облачно време, повремено с кишом и пљусковима, док ће у осталим крајевима краткотрајна киша бити ретка појава, а уз променљиву облачност биће и сунчаних интервала. На високим планинама очекује се снег. Ветар умерен, западни. Најнижа температура од 2 до 8 степени, а највиша од 10 степени до 16 степени.

У Зајечару променљиво облачно, периодично са кишом. Минимална температура 4, максимална дневна до 14 степени. Дуваће слаб ветар, западног правца. Сутра променљиво облачно и мало топлије. Најнижа температура 4, највиша око 21 степен.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Особама са срчаним обољењима и астматичарима се саветује извесна опрезност услед очекиване биометеоролошке ситуације.

Главобоља и променљиво расположење су могући код метеоропата.

У саобраћају је неопходан повећан опрез.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују делимично влажни коловози.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су делимично влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали и у клисури Коренатац. 

  • До 30. јуна 2024. године, у периоду од 07:00 до 17:00 часова, изводиће се радови на рехабилитацији државног пута првог Б реда број 37, деоница Бор – Вражогрнац. У зони радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила и биће регулисан семафорима. Радови ће бити обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Изводе се радови на државном путу II Б реда број 398, на деоници Брусничка петља – Брусник (од км 17+900 до км 24+750). Током извођења радова, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Планирани завршетак радова је 1. јуна 2024. године. Радови су обезбеђени адекватном сабраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Услед оштећења коловоза на снази је измена режима саобраћаја на државном путу II А реда број 222, деоница Кална-Јабучко Равниште, у близини Бабиног зуба. Саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила а постављена је привремена саобраћајна сигнализација као и баријере са знацима сужења коловоза и првенства пролаза.
  • Услед активирања клизишта на државном путу II Б реда број 396, деоница Поречки мост – Мироч, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Моле се учесници у саобраћају да поштују постављену привремену саобраћајну сигнализацију и да прилагоде брзину кретања условима на путу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:45 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема дужих задржавања. На теретним терминалима на излазу из Србије задржавања: на Батровцима 240 минута; на Хоргошу и Келебији 180 минута; на Сремској Рачи 120 минута; на Богојеву 60 минута.