Тимочка КрајинаЗајечарОлдтајмери на Тргу ослобођења у Зајечару од 1. до 3. маја

Олдтајмери на Тргу ослобођења у Зајечару од 1. до 3. маја

Међународни туристички олдтајмер „Рели пријатељства” у Зајечару

Међународни туристички олдтајмер „Рели пријатељства” биће приређен у Зајечару од 1. до 3. маја 2024. године, у организацији Ауто-мото клуба „Marilyn Monroe” из Ћићевца, у сарадњи са Туристичком организацијом града Зајечара.

Учесници каравана ће боравити у Зајечару, а на Тргу ослобођења биће изложени њихови олдтајмери.

Караван пријатељства има међународни карактер, јер учесници, осим из Србије, долазе из Румуније, Словеније, Мађарске, Бугарске и Македоније. Караван ће по први пут бити организован у Тимочкој Крајини, а полазна тачка је управо град Зајечар.

„Трудићемо се да им покажемо све лепоте нашега града, наравно почећемо са симболом града – са нашом Феликс Ромулијаном. Оно што нам је циљ и жеља јесте да вожњом кроз Тимочку Крајину ови људи упознају природне лепоте овог дела Србије и ја сам сигурна да ће у томе уживати. Сигурна сам и у то да ће нам улепшати празничне дане, а за узврат ће са собом понети лепе успомене, те ће остати нада да ће се поново вратити”, поручила је Драгана Гогић Рајковић, директорка Туристичке организације града Зајечара.

После Зајечара, Туристички олдтајмер „Рели пријатељства” 3. маја креће за Неготин, затим за Књажевац и Сокобању, те вожњом преко Ртња, стиже до Бољевца и Кривог Вира. Циљ туристичког релија је промоција српске културе, историје и традиције као и презентација прелепих предела Србије, како учесницима из Србије тако и из суседних земаља.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,390ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб