Тимочка КрајинаЗајечарДесет година Читалачке повеље у зајечарској библиотеци

Десет година Читалачке повеље у зајечарској библиотеци

Матична библиотека „Светозар Марковић” Зајечар

Матична библиотека „Светозар Марковић“ Зајечар обавештава да је 2024. година, јубиларна и посебна, јер се обележава десет година Читалачке повеље, с циљем да деца стекну читалачке навике и да им библиотека буде део њиховог дана и рутине.

Изабрана је литература да најмлађим читаоцима буде занимљива, пратили су новине у издаваштву и набављене су књиге које су намењене данашњим генерацијама, али укључивали у списак литературе и по неког класика.

Ове године мало измењене пропозиције и трајање. Пријављивање за Читалачку повељу почеће 25. априла 2024. на Дечјем одељењу зајечарске библиотеке, списак литературе биће послат школама, постављен на фејсбуку и веб-сајту библиотеке.

На списку је понуђена литература коју ће деца бирати по својој жељи.

„Обавезна су три дела која ћете обрадити на начин који ви одаберете – може бити као приказ прочитане приче, романа или песме, можете одабрати неки догађај или лик из приче или романа, и образложити зашто вам се баш то допало, можете и препричати прочитано, а ако желите, и да илуструјете, и да све то имате припремљено у свесци (ваш читалачки дневник) коју ћете понети са собом кад будете дошли на такмичење. Разговараћемо са сваким учесником о ономе што је прочитао и записао, и ако буду испуњени сви критеријуми, уручићемо одмах Читалачку повељу са значком, дизајнирану овог пута мало другачије, а све у име обележавања овог нашег јубилеја – десетогодишњице Читалачке повеље. Радујемо се дружењу и времену када ћемо се бавити књижевним јунацима и причама које сте ви изабрали“ поручују из зајечарске библиотеке.

Такмичење ће бити одржано 10. маја (петак) 2024. у просторијама Дечјег одељења, од 15:00 часова за први разред, 16:30 за други разред, 17:30 за трећи, 18:30 за четврти и више разреде. Није потребан никакав прибор за писање, јер ће ове године бити усмено испитивање.

Све додатне информације приликом пријављивања за Читалачку повељу, као и позивом на број 3150102 – Дечје одељење зајечарске библиотеке.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,391ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб