Добар глас се далеко чује: Уприличен пријем за полазнице Етно радионице у Градској управи у Бору

Добар глас се далеко чује: Уприличен пријем за полазнице Етно радионице у Градској управи у Бору
Фото: Град Бор

На одржаним републичким и међународним такмичењима у етно певању, полазнице етно радионице Установе „Центар за културу града Бора”, освојиле су бројне награде. Кажу „добар глас се далеко чује“, а глас девојака Етно радионице кроз такмичења имао је прилику да чује жири из целог света. Освојених шест првих места на републичким и пет првих на међународним такмичењима је велики успех ових младих девојака. Тим поводом, уприличен је пријем у Градској кући.

Иако постоје тек седам година, девојке златног гласа негују културу традицију Србије али пре свега овог краја. Оне су ту да нас науче да се требамо поносити оним што је наше. Ту су да нам покажу и да нас науче, како се негује култура и традиција а да генерацијама које тек долазе оставе нешто чиме ће се поносити.

Велике заслуге за остварене резултате, свакако припадају оснивачу и диригенту Етно радионице, Тамари Глишић која улаже несебичан труд и рад да талентоване ученице представи како у нашој земљи тако и ван граница наше земље.

Иако такмичарску радионицу чини 11 полазница, кроз љубав, труд и напоран рад у овом граду ће свакако оставити велики траг. Са освојеним наградама показују да су на добром путу за то.