Timočka KrajinaNegotinDodeljena priznanja i nagrade povodom Dana opštine Negotin (FOTO + VIDEO)

Dodeljena priznanja i nagrade povodom Dana opštine Negotin (FOTO + VIDEO)

Svečano obeležen 12. maj – Dan opštine Negotin

U Negotinu je održana Svečana sednica Skupštine opštine na kojoj su dodeljene Majske nagrade i priznanja povodom 12. maja – Dana opštine Negotin.

Svečano obeležen 12. maj – Dan opštine Negotin

Svečano obeležen 12. maj – Dan opštine Negotin

Svečanosti su prisustvovali savetnik predsednika Aleksandra Vučića za socijalna pitanja i zdravstvo Verica Lazić, pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Bogićević, Milan Macura – pomoćnik ministra rudarstva i energetike, Ivajlo Kaškanov – savetnik u ambasadi Republike Bugarske u Srbiji, mr Vladimir Stanković – načelnik Borskog upravnog okruga, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, predsednik Privremenog organa opštine Knjaževac Milan Đokić, predsednik Privremenog organa Majdanpeka Dragan Popović, predstavnici opštine Bela Palanka, predstavnici republičkih i opštinskih institucija, javnih i privatnih preduzeća, udruženja, mesnih zajednica.

Svečano obeležen 12. maj – Dan opštine Negotin

Svečano obeležen 12. maj – Dan opštine Negotin

Svečanu sednicu otvorio je predsednik SO Negotin mr Milan Uruković tako što je pozdravio prisutne i podsetio na istaknute istorijske ličnosti koje vode poreklo iz Negotina.

Mr Milan Uruković – predsednik Skupštine opštine Negotin

„Veoma dobro smo radili prateći sve aktuelne tokove u našoj i susednim zemljama. Naravno, sve je to bilo u okvirima zakonskih mogućnosti. Danas govorimo o rezultatima našeg rada i putevima koje su trasirali velikani našeg kraja, Hajduk Veljko, oslobodilac Krajine čije ime i herojstvo slavimo; Đorđe Stanojević, naučnik čije je znanje donelo osvetljenje i mnogo inovativnih poduhvata Srbiji IX veka; čuvamo ime i delo Stevana Mokranjca, kompozitora koji je muzikom zadivio svet. Negotin će ostati dosledan tradiciji, istoriji i velikanima i zbog toga ove godine nagrađujemo ljude koji na razne načine pomažu svoj grad, doprinose njegovom ugledu i njegovom imenu”, kazao je Uruković.

Svečano obeležen 12. maj – Dan opštine Negotin

Predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković istakao je da nakon pandemije posle dve godine, na svečani način obeležava se 12. maj – Dan oslobođenja Negotina i Krajine od Turaka.

Vladimir Veličković – predsednik opštine Negotin

„Opština Negotin je u prethodnom trogodišnjem periodu uspela da načini pomak u mnogim oblastima, posebno kada je reč o poboljšanju putne infrastrukture. Kao jednoj od najprostranijih opština u zemlji sa izuzetno velikom putnom mrežom nije lak posao održavati, a posebno rekonstruisati ulice i puteve u gradu, i 39 mesnih zajednica. Uspeli smo da uz podršku države, posebno predsednika Aleksandra Vučića, koji se založio za poboljšanje puteva u istočnoj Srbiji, obnovimo najvažniji putni pravac Zaječar–Negotin, u dužini od 32 kilometra. Izdvojiću i rekonstruisani putni pravac od Negotina do HE ’Đerdap 2’, u dužini od šest kilometara, čije uređenje je završeno prošle godine, tri kilometra lokalnog puta Štubik–Malajnica i 3.300 metara uređene deonice prema Mokranju i Mokranjskim stenama. Radili smo kontiunirano na revitalizaciji ulica u gradu i svim selima”, poručio je predsednik Veličković.

Veličković je dodao da su u rehabilitaciju putne infrastrukture na teritoriji opštine Negotin, lokalna samouprava i Republika Srbija u prethodnih par godina uložile blizu milijardu i po dinara, da je počela priprema najavljene rekonstrukcije putnog pravca do graničnog prelaza Mokranje, u dužini od 13 kilometara i da se u narednom periodu očekuje revitalizacija deonica ka Brzoj Palanci kao i preko Klokočevca do Negotina.

Svečano obeležen 12. maj – Dan opštine Negotin

Na svečanoj sednici obratila se Verica Lazić, savetnik predsednika Aleksandra Vučića za socijalna pitanja i zdravstvo.

Verica Lazić – savetnik predsednika Aleksandra Vučića za socijalna pitanja i zdravstvo

„Želim da vam prenesem iskrene čestitke predsednika Aleksandra Vučića povodom Dana vaše opštine. Takođe želim da u svoje i ime predsednika, čestitam svim dobitnicima nagrada i priznanja. Aktuelno smo u periodu koji je izazov za čitav svet, kroz koji i dalje učimo kako da se borimo sa neizvesnošću. Međutim, uprkos svim izazovima, predvođeni predsednikom Vučićem, idemo napred, u bolju budućnost”, rekla je Verica Lazić, savetnik predsednika Republike Srbije.

Nakon obrazloženja Tatjane Vasić, predsednice Komisije za izbor i imenovanja, nagrade i priznanja SO Negotin zaslužnim pojedincima i kolektivima dodeljene su Majske nagrade i povelje.

Tatjana Vasić – predsednica Komisije za izbor i imenovanja Majskih nagrada i priznanja

Ovogodišnji dobitnici Majskih nagrada su Košarkaški klub „Hajduk Veljko” iz Negotina, za postignute rezultate i značajan doprinos u oblasti sporta;Uljarica Nova” DOO, za postignute rezultate i značajan doprinos u oblasti poljoprivrede; Moto-klubu „Free Rider – 17”, u oblasti humanitarnog rada; mr Danilu Petroviću za doprinos u oblasti ekologije i promocije opštine Negotin; Darku Adamoviću, za doprinos u oblasti očuvanja kulturno-istorijskog nasleđa opštine Negotin.

Svečano obeležen 12. maj – Dan opštine Negotin

Majske povelje dodeljene su Aleksandru Nikoliću, učeniku drugog razreda Osnovne muzičke škole „Stevan Mokranjac” u Negotinu, za osvojenu prvu nagradu na Republičkom takmičenju u kategoriji solfeđo u 2021. godini sa maksimalnih 100 bodova; Urošu Stojanoviću, učeniku trećeg razreda negotinske Gimnazije, za osvojenu prvu nagradu na Državnom takmičenju iz fizike; Jovanu Miloševiću, učeniku sedmog razreda Osnovne škole „Branko Radičević” u Negotinu za osvojenu prvu nagradu na Državnom takmičenju iz računarstva; Mihajlu Matoviću, učeniku drugog razreda negotinske Gimnazije, za osvojeno treće mesto na Državnom takmičenju iz hemije i Jeleni Popović, za osvojeno treće mesto na Republičkom takmičenju iz klavira.

Takođe, uručena je i plaketa Margareti Musić, direktorki „Eliksir Fondacije” za realizaciju projekta „Za napredak Negotinske Krajine – složno” i zahvalnice zaposlenima u Opštinskoj upravi opštine Negotin – Odseku za vanredne situacije, poslove odbrane i bezbednost i zdravlje na radu: Branislavu Šuciću, Ljubiši Dejanoviću i posthumno Čedomiru Puljecoviću.

Svečano obeležen 12. maj – Dan opštine Negotin

Prahovo je srce „Eliksira”, ali i Negotina i cele Krajine, jer od 1.700 zaposlenih u velikom poslovnom sistemu, njih 1.000 je u Prahovu, kaže Margareta Musić, direktorka „Eliksir Fondacije”.

Margareta Musić – direktorka „Eliksir Fondacije”

„Naša vizija je da stvaramo nasleđe kroz održivi razvoj na dobrobit zajednice nastala je na čvrstom uverenju da rastemo i razvijamo se samo u sinergiji sa zajednicom, gradeći partnerstva i prijateljstva. Tako radimo i živimo i ovde u Negotinu. Zato smo zahvalni svima vama, poštovani prijatelji, na dosadašnjoj saradnji, podršci i posvećenosti zajedničkom napretku. Ovo priznanje je, verujemo, zalog budućim zajedničkim projektima”, istakla je Musić.

Svečano obeležen 12. maj – Dan opštine Negotin

Svečano obeležen 12. maj – Dan opštine Negotin

U kulturno-umetničkom delu programa učestvovali su predškolci Dečijeg vrtića „Pčelica”, Milena Marković i Bojan Ducić, učenici Umetničke škole „Stevan Mokranjac”, Filip Stojisavljević, učenik 7/2 razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić” i prvi ansambl Kulturno-umetničkog društva „Stevan Mokranjac”.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Društvene mreže

23,835PratilacaLajkuj
4,044PratilacaZaprati
1,235PratilacaZaprati
160PratilacaBaci sub
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx