Тимочка КрајинаБорУ Бору одржан 17. Сајам запошљавања

У Бору одржан 17. Сајам запошљавања

17. Сајам запошљавања у Бору

У Спортском центру „Бобана Момчиловић Величковић” у Бору одржан је традиционални пролећни Сајам запошљавања.

На овогодишњем Сајму у Бору учествовала су 23 послодавца који су понудили посао за преко 450 радних места. Најтраженија занимања су инжињери рударства, електротехнике и машинства, као и социјални радници, психолози, педагози и правници.

Сајам запошљавања, 17. по реду, отворио је градоначелник Бора Александар Миликић.

17. Сајам запошљавања у Бору

„Овогодишњи сајам запошљавања дочекујемо са никада мањим бројем незапослених на евиденцији Националне службе за запошљавање и једном од највећих просечних зарада у Републици Србији. Ово је доказ да се привредни амбијент у граду побољшава, потражња за кадровима на тржишту рада расте и отварају се нова радна места. Град већ пету годину заредом одваја значајна средства за мере активне политике запошљавања, за шта смо ове године у буџету определили 38 милиона динара. Када се удруже држава са привредом, а локална самоуправа са системом Националне службе за запошљавање, заједно стварамо боље услове за рад и раст животног стандарда свих наших суграђана”, истакао је Миликић.

17. Сајам запошљавања у Бору

„Специфичност овогодишњег Сајма за запошљавање је у разноврсности послова и слободних радних места која се нуде са средњом школом или факултетом. Најтраженији су инжињери рударства, електротехнике и машинства али и социјални радници, психолози, педагози и правници”, рекла је Лидија Начић, в.д. директора Националне службе за запошљавање филијале Бор.

„Наш главни задатак је да будемо спона између привредника и свих осталих релевантних институција као што су Министарство, Фонд за развој и Национална служба за запошљавање. Борски округ бележи из године у годину пораст, како у индустријској производњи тако и у висини зараде али и у константној потреби за запошљавањем нових људи”, поручио је Дејан Тошић, председник Регионалне привредне коморе Зајечар.

Сајам за запошљавање организован је у сарадњи Националне службе за запошљавање и града Бора.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб