VestiDom učenika srednjih škola Zaječar: Objavljena preliminarna lista za smeštaj učenika

Dom učenika srednjih škola Zaječar: Objavljena preliminarna lista za smeštaj učenika

Dom učenika srednjih škola Zaječar
Foto: Grad Zaječar

Dom učenika srednjih škola u Zaječaru objavio je preliminarnu listu za smeštaj učenica i učenika za školsku 2020/21. godinu.

U Domu učenika u Zaječaru biće smešteno 270 srednjoškolaca, od toga 11 mesta je predviđeno za učenike iz društveno osetljivih grupa, 173 mesta za učenice i 86 mesta za učenike.

Svaki kandidat ima pravo prigovora na rang listu u roku od osam dana od dana njenog objavljivanja na oglasnoj tabli, odnosno na internet adresi ustanove, to jest do 30. jula.

Ustanova, odnosno komisija dužna je da o svim prigovorima odluči u roku od osam dana od dana isteka roka za isticanje prigovora, nakon čega objavljuje konačnu rang listu kandidata za smeštaj.

Preliminarnu rang listu učenika za smeštaj u zaječarskom Domu učenica i učenika možete pogledati na ovom linku.

Pravo na smeštaj i ishranu u ustanovi za smeštaj i ishranu učenika imaju učenici srednjih škola čiji je osnivač Republika Srbija ili jedinica lokalne samouprave, koji su prvi put upisani u određeni razred u tekućoj školskoj godini, čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije, koji imaju državljanstvo Republike Srbije i čije prebivalište nije u sedištu škole koju pohađaju.

Pravo na smeštaj i ishranu u ustanovu mogu ostvariti i učenici strani državljani država u okruženju čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije.

U skladu sa konkursom Dom učenika Zaječar opredelio je 11 mesta (7 za učenice i 4 za učenike) za pripadnike/ce osetljivih društvenih grupa koji prema redosledu na konačnoj rang listi nisu dobili smeštaj u prvoj raspodeli.

Prijavljivanje kandidata iz osetljivih društvenih grupa vršiće se od 24.08. do 27.08.2020. godine.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,354PratilacaLajkuj
4,211PratilacaZaprati
1,262PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub