ВестиДом ученика средњих школа Зајечар: Објављена прелиминарна листа за смештај ученика

Дом ученика средњих школа Зајечар: Објављена прелиминарна листа за смештај ученика

Дом ученика средњих школа Зајечар
Фото: Град Зајечар

Дом ученика средњих школа у Зајечару објавио је прелиминарну листу за смештај ученица и ученика за школску 2020/21. годину.

У Дому ученика у Зајечару биће смештено 270 средњошколаца, од тога 11 места је предвиђено за ученике из друштвено осетљивих група, 173 места за ученице и 86 места за ученике.

Сваки кандидат има право приговора на ранг листу у року од осам дана од дана њеног објављивања на огласној табли, односно на интернет адреси установе, то јест до 30. јула.

Установа, односно комисија дужна је да о свим приговорима одлучи у року од осам дана од дана истека рока за истицање приговора, након чега објављује коначну ранг листу кандидата за смештај.

Прелиминарну ранг листу ученика за смештај у зајечарском Дому ученица и ученика можете погледати на овом линку.

Право на смештај и исхрану у установи за смештај и исхрану ученика имају ученици средњих школа чији је оснивач Република Србија или јединица локалне самоуправе, који су први пут уписани у одређени разред у текућој школској години, чије се школовање финансира из буџета Републике Србије, који имају држављанство Републике Србије и чије пребивалиште није у седишту школе коју похађају.

Право на смештај и исхрану у установу могу остварити и ученици страни држављани држава у окружењу чије се школовање финансира из буџета Републике Србије.

У складу са конкурсом Дом ученика Зајечар определио је 11 места (7 за ученице и 4 за ученике) за припаднике/це осетљивих друштвених група који према редоследу на коначној ранг листи нису добили смештај у првој расподели.

Пријављивање кандидата из осетљивих друштвених група вршиће се од 24.08. до 27.08.2020. године.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб