ВестиДруга самостална изложба ликовних радова Игора Брозбића у Кладову

Друга самостална изложба ликовних радова Игора Брозбића у Кладову

Игор Брозбић: Друга самостална изложба „Стварај свој свет” у Кладову

Библиотека „Центар за културу” Кладово приређује другу самосталну изложбу ликовних радова Игора Брозбића (1988) из Кладова, под називом „Стварај свој свет”.

Изложба се свечано отвара у суботу, 5. септембра са почетком у 18:00 часова у галеријском простору Библиотеке у Кладову.

Чин отварање обогаћује музичка пратња на пиану проф. Предрага Тасића из Кладова.

Прва самостална изложба Игору Брозбићу је приређена априла 2017. године и носила је назив „Боје прошлости”. Апсолвент Техничког факултета у Бору је своја прва креативна дела осланио на своје личне инститке и субјективно око посматрача, верујући да свако може у његовој слици видети нешто друго. Слике су апстрактне, симетричне и хаотичне.

Три године касније у опусу који назива „Стварај свој свет”, имамо прилике да оценимо колико је Игор напредовао у свом уметничком изразу. Оно што се дефинитивно да видети је његов развој у два правца – пејзажном и апстрактном сликарству. То нам говори да он инспирацију и даље налази у реалности, у природним лепотама, као и у оном надреалном.

Његове слике имају изглед неког дубоког сна и наде. Управо је то натерало Игора да се окрене сликању. Наиме, Игор од новембра 2006. године болује од мултипле склерозе. У периоду када је био у изолацији током опоравка од пресађивања матичних ћелија, почео је да се бави сликањем као веома прикладном и успешном терапијом.

„Празан папир му је помогао да изрази своје фрустрације, наде и страхове. И даље се бори са МС-ом и покушава нормално да води живот. Придружите нам се и подржите младог уметника из Кладова”, поручују из Библиотеке у Кладову.

Изложба је показно продајна.

Радно време галерије је сваког радног дана од 07:00 до 20:00 часова.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб