Timočka Timočka
Početna / Vesti / Druga samostalna izložba likovnih radova Igora Brozbića u Kladovu
Igor Brozbić: Druga samostalna izložba „Stvaraj svoj svet” u Kladovu

Druga samostalna izložba likovnih radova Igora Brozbića u Kladovu

Biblioteka „Centar za kulturu” Kladovo priređuje drugu samostalnu izložbu likovnih radova Igora Brozbića (1988) iz Kladova, pod nazivom „Stvaraj svoj svet”.

Izložba se svečano otvara u subotu, 5. septembra sa početkom u 18:00 časova u galerijskom prostoru Biblioteke u Kladovu.

Čin otvaranje obogaćuje muzička pratnja na pianu prof. Predraga Tasića iz Kladova.

Prva samostalna izložba Igoru Brozbiću je priređena aprila 2017. godine i nosila je naziv „Boje prošlosti”. Apsolvent Tehničkog fakulteta u Boru je svoja prva kreativna dela oslanio na svoje lične institke i subjektivno oko posmatrača, verujući da svako može u njegovoj slici videti nešto drugo. Slike su apstraktne, simetrične i haotične.

Tri godine kasnije u opusu koji naziva „Stvaraj svoj svet”, imamo prilike da ocenimo koliko je Igor napredovao u svom umetničkom izrazu. Ono što se definitivno da videti je njegov razvoj u dva pravca – pejzažnom i apstraktnom slikarstvu. To nam govori da on inspiraciju i dalje nalazi u realnosti, u prirodnim lepotama, kao i u onom nadrealnom.

Njegove slike imaju izgled nekog dubokog sna i nade. Upravo je to nateralo Igora da se okrene slikanju. Naime, Igor od novembra 2006. godine boluje od multiple skleroze. U periodu kada je bio u izolaciji tokom oporavka od presađivanja matičnih ćelija, počeo je da se bavi slikanjem kao veoma prikladnom i uspešnom terapijom.

„Prazan papir mu je pomogao da izrazi svoje frustracije, nade i strahove. I dalje se bori sa MS-om i pokušava normalno da vodi život. Pridružite nam se i podržite mladog umetnika iz Kladova”, poručuju iz Biblioteke u Kladovu.

Izložba je pokazno prodajna.

Radno vreme galerije je svakog radnog dana od 07:00 do 20:00 časova.

Možda će Vas zanimati

Timočka Krajina — COVID-19

Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – 12.01.2021.

Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – utorak, 12.01.2021.ZAJEČARNa osnovu 69 novoobrađenih PCR i AG …

Timočka Krajina — COVID-19

Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – 11.01.2021.

Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – ponedeljak, 11.01.2021.ZAJEČARNa osnovu 47 novoobrađenih PCR i AG …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica