ВестиДруги фестивал и међународна конференција о библиобусима у Кладову

Други фестивал и међународна конференција о библиобусима у Кладову

Библиотека „Центар за културу” Кладово, у периоду од 14. до 16. октобра 2020. године уз финансијску подршку Министарства културе и информисања Републике Србије и општине Кладово организује Други фестивал библиобуса, са пратећом међународном конференцијом.

Тема фестивалског окупљања на међународном сусрету библиотекара ове године је „Покретне библиотеке на путу до удаљених корисника”.

„Библиотека у Кладову је прошле године била иницијатор и домаћин првог фестивалског окупљања покретних библиотека у Србији. Поучени позитивним исксуствима, уз подршку осталих представника покретних библиотека из Србије, цењених колега и колегиница из Пријепоља, Алексинца и Крушевца, прихватили смо се још једне улоге домаћина – са намером да у наредном периоду ову улогу препустимо другом граду и другом представнику покретних библиотека”, каже директорка Библиотеке „Центар за културу” Кладово Жаклина Николић.

Фестивал ће бити прилика да се једине четири покретне библиотеке из Србије поново сусретну и размене специфична искуства са колегама путујућим библиотекарима из Шпаније, Холандије, Мађарске, Хрватске, Словеније, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Македоније, Румуније, Бугарске и осталима, са жељом да успоставе партнерства.

Циљ фестивала је да се широј јавности представе предности организације покретних библиотека које стижу до удаљених корисника на одређеној територији, као и да се истакне важност и оправданост њиховог постојања и подстакне развој постојећих – али и будућих библиобуса, јер је тенденција развоја очигледна.

Организација:

– Фестивал: дефиле библиобуса кроз град и разгледање библиобуса;

– Међународна конференција: пријављена стручна излагања, видео поздрави партнера из других земаља, изложба, дискусија, закључци.

 

Програм Другог фестивала библиобуса Кладово 2020. – „Покретне библиотеке на путу до удаљених корисника”

14. октобар 2020.

Окупљање учесника, разгледање изложбе и упознавање града.

15. октобар 2020.

10:00–18:00 – Међународна конференција на тему „Покретне библиотеке на путу до удаљених корисника”.

16. октобар 2020.

10:00 – Међународна конференција на тему „Покретне библиотеке на путу до удаљених корисника”.

Обилазак библиотеке у Кладову и туристички обилазак културно историјских споменика општине Кладово.

Књижевно дружење са ученицима основних школа општине Кладово; „Читање у боци ковида”.

Рок за пријаву учешћа:

12. октобар 2020. године.

Начин пријаве:

Пријављивање путем мејл адресе: kulturakld@gmail.com.

Додатне информације: путем мејл адресе или позивом на 019/808-146.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,793ПратилацаЛајкуј
4,390ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб