Тимочка КрајинаЗајечарДруги меморијални турнир у одбојци „Новица Димитријевић – Шиља“ 21. јануара у...

Други меморијални турнир у одбојци „Новица Димитријевић – Шиља“ 21. јануара у ОШ „Љубица Радосављевић Нада“ у Зајечару

Одбојка, лопта за одбојку

Други меморијални турнир у одбојци „Новица Димитријевић – Шиља“ биће одржан у ОШ „Љубица Радосављевић Нада“ у Зајечару, у недељу 21. јануара 2024.

Почетак такмичења заказан је за 10:00 сати у сали ове школе, на чијем је челу легендарни зајечарски професор и одбојкашки тренер Новица Димитријевић био две деценије.

Организатор је Омладински одбојкашки клуб „Зајечар“.

Поред екипе домаћина и организатора, на Меморијалу ће учествовати и Одбојкашки клуб „Десетка“ из Ниша, као и „Винер“ из Бора и неготински „Хајдук Вељко“.

Новица Димитријевић преминуо је 1. фебруара 2020. године у Зајечару, где је и рођен 21. јуна 1955. године. У родном граду је завршио основну школу и Гимназију, а Факултет за спорт и физичку културу у Нишу. Био је успешни спортиста, одбојкаш “Тимока” и “Студента” из Ниша, са којим је изборио историјски пласман у Прву савезну лигу Југославије. Проглашен је и за најбољег јуниорског тренера СФРЈ, а у свом професионалном животу, оставио је за собом успешне спортисте и добре људе, а генерацијама будућих ђака, нову реконструисану школу.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,793ПратилацаЛајкуј
4,387ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб