ВестиДва нова позитивна случаја COVID-19 инфекције у Зајечару

Два нова позитивна случаја COVID-19 инфекције у Зајечару

Град Зајечар — COVID-19

Према најновијем извештају, у последњих 24 сата, са територије града Зајечара обрађено је укупно 17 узорака послатих у лабораторију „Ватрено око” у Нишу. Резултати ових узорака показују два COVID-19 позитивна случаја инфекције у Зајечару.

Остаје за обраду још 39 раније послатих узорака и 37 данас узоркованих грађана.

Међу позитивнима су једна особа женског и једна мушког пола, старости 65 и 79 година живота.

Од почетка пандемије у Зајечару је укупно потврђено 375 позитивних на корона вирус – од чега 165 особа женског и 210 мушког пола. У међувремену потврђено је и 317 особа које се третирају излеченим од вируса.

Од почетка пандемије у Зајечару је тестирано укупно 3.959 особа.

Пошто су лица из оперативног дела ШВС, данашњим надзором над спровођењем прописаних мера, утврдили да велики број грађана, чак и у јавном превозу, на пијацама, у продавницама и на бензинским пумпама не поштује исте, ШВС је одлучио да, док мере не буду поштоване од већине грађана, исте не ублажава, те да евентуално, без обзира на број нових случајева, а у циљу спречавања да епидемија поново „букне“, исте пооштри. Одлука о томе разматраће се на седници ШВС крајем недеље.

„Још једном Вас, као грађане, молимо да на предвиђеним местима маске носите на прописани начин (не око врата, на или у руци, у џепу и сл.) тако да прекривају уста и нос, да користите дезинфекционе баријере на улазима у продавнице, кафиће, салоне, бензиске пумпе… те да руке перете и дезинфикујете након сваког иоле ризичног контакта”, поручују из Штаба за ванредне ситуације града Зајечара.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,399ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб