Тимочка КрајинаЗајечарЕкипа ученика зајечарске Гимназије победник Регионалног такмичења ученичких компанија

Екипа ученика зајечарске Гимназије победник Регионалног такмичења ученичких компанија

Гимназија Зајечар и ове године се придружила програму који спроводе Достигнућа младих у Србији и послала две екипе на Регионално такмичење најбољих ученичких компанија, а жири је одлучио да прво место у југоисточној Србији додели једној екипи зајечарске Гимназије.

Ове године Гимназију су представљале екипе „Zeus“ и „OutMark“.

„Zeus“ екипу је чинило седморо ученика: Огњен Симоновић (III4), Марија Димитријевић, Марија Милетић, Софија Јовановић, Лејла Чучуљ и Петар Радосављевић (II3). Њихова идеја састојала се у производњи мобилних жардињера које би истовремено решавале проблем недостатка зелених површина и нудиле иновативно место за рекламу.

Екипу „OutMark“ чине: Марија Првуловић, Ленка Јовановић, Дуња Васиљевић, Мина Михајловић (I3) и Андреа Буковић (I1). Ученичка компанија ОутМарк производи наруквице намењене авантуристима пружајући им све што је потребно за осећај сигурности.

Жири је одлучио да прво место у југоисточној Србији додели екипи „OutMark“, чиме је она наставила пут који је прошле године започела екипа „ZaČili“.

„Честитамо ученицима и њиховим менторима Младену Шљивовићу, наставнику физике, и Павлу Василијевићу (III4), члана прошлогодишње победничке екипе ‘ZaČili'“ поручују из зајечарске Гимназије.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб