Timočka Timočka
Početna / Timočka Krajina / Boljevac / Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – 01.12.2020.
Timočka Krajina — COVID-19

Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – 01.12.2020.

Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – utorak, 01.12.2020.

ZAJEČAR

Na osnovu 139 obrađenih PCR i AG testova, u poslednja 24 časa, na teritoriji grada Zaječara potvrđeno je 64 novih COVID-19 pozitivnih lica (46,7% od broja testiranih).

Od ovog broja 39 osoba je ženskog i 25 muškog pola, starosti 21 do 93 godina života.

Od početka pandemije obrađeno je ukupno 7.520 PCR i AG uzoraka, dok se rezultati čekaju za još 85 juče testiranih.

Na Infektivnom odeljenju smešteno je 36 pacijenata (4 prijema, 4 otpusta), a na Grudnom odeljenju 42 pacijenta (3 prijema i ni jedan otpust).

Ukupan broj dosad inficiranih građana Zaječara, od početka pandemije virusa SARS-CoV-2, je 1.364 (661 ženskog pola i 793 muškog pola), a broj onih koji više nemaju pozitivan nalaz je 653.

Ostali oboleli (njih preko 650), bez simptoma ili sa lakšom kliničkom slikom, su u izolaciji i na kućnom lečenju.

BOR

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok” u Zaječaru, od poslednjih informacija 18 osoba se oporavilo, registrovano je 39 novih slučajeva virusa, te je tako na današnji dan 757 ukupan broj aktivnih slučajeva virusne infekcije na teritoriji grada Bora.

Na grudnom i internom odeljenju Opšte bolnice u Boru hospitalizovano je 86 bolesnika, od kojih je 67 pozitivno na virus.

Na čekanju je 57 rezultata prethodno uzetih briseva.

NEGOTIN

Od početka pandemije korona virusa danas je u opštini Negotin zabeležen najveći broj zaražavanja. Broj pozitivnih lica na COVID-19 u opštini Negotin povećan je za 48 novih slučajeva zaražavanja.

Od urađenog 81 antigenskog testa, 48 imaju pozitivne nalaze. Virus je potvrđen kod 31 osobe ženskog pola, starosne dobi od 7 do 77 godina, od kojih su tri devojčice od sedam, deset i šesnaest godina, i 17 muškaraca, starosti od 20 do 70 godina.

Broj pregleda u kovid ambulanti je u porastu. Samo tokom jučerašnjeg dana pregledano je 90 pacijenata, dok je prethodna četiri dana, od prošlog petka zaključno sa ponedeljkom, pregledan 241 pacijenat, 18 je hospitalizovano na Odeljenju pneumoftiziologije ZC „Negotin” a 5 je upućeno na Infektivnu kliniku u Nišu.

Zbog povećanog broja pacijenata, od petka nije bilo antigenskih testova i u tom periodu rađeni su serološki i PCR testovi.

Testiranje antigenskim testovima je počelo jutros i samo tokom prepodneva urađen je 81 antigenski test. U opštini Negotin trenutno ima 260 aktivnih slučajeva.

KNJAŽEVAC

Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok” Zaječar o toku pandemije na području Knjaževca od ukupno 31 PCR i 55 antigen testova pozitivni rezultati evidentirani su kod 22 osobe.

U referentnu laboratoriju je 30. novembra upućen 31 PCR test sa teritorije opštine Knjaževac. Od tog broja 10 je kontrolnih testova.

Do 1. decembra u 09:00 časova pristigli su rezultati za 20 testova, od kojih je 5 prvi put pozitivnih, 5 prvi put negativnih i 11 na čekanju.

Od 10 kontrolnih testova, 3 su pozitivna, a 7 negativno.

Novozaraženo je 5 žena starosti od 16 do 78 godina. Urađeno je 55 antigen testova od kojih je 38 negativnih i 17 pozitivnih.

Presek za PCR i antigen testove je urađen 1. decembra u 09:00 časova za period od prethodna 24 časa.

SOKOBANJA

Juče su stigli rezultati analize brisa 38 osoba sa teritorije opštine Sokobanja, od kojih je njih 20 pozitivno na COVID-19. Dakle, zaključno sa 30. novembrom na teritoriji opštine Sokobanja registrovano je ukupno 146 osoba pozitivnih na COVID-19.

Kako saznajemo, broj prvih pregleda u kovid ambulanti je na nivou prethodne nedelje, a javljaju se većinom pacijenti sa nešto blažom kliničkom slikom.

Kapaciteti Specijalne bolnice za nespecifične plućne bolesti „Sokobanja”, koja je trenutno u kovid sistemu sistemu, su puni. Hospitalizovano je trenutno 175 pacijenata, raznih starosnih dobi a svi sa srednje teškim i teškim kliničkim slikama. Većina ima upalu pluća i pridružene komorbiditete i nalaze se na kisoničnoj terapiji.

Iz tog razloga, Stručno-operativni tim je na sednici održanoj u petak, odlučio da lekare i sestre iz seoskih ambulanti privremeno stavi na raspolaganje Specijalnoj bolnici „Sokobanja”.

KLADOVO

Prema poslednjim podacima iz ZC „Kladovo”, u kladovskoj opštini su 342 lica aktivno pozitivna na korona virus. Tešku kliničku sliku ima 27 pacijenata i oni su upućeni na lečenje u ustanove tercijarnog nivoa zdravstvene zaštite.

Loša situacija zadesila je i zaposlene u Zdravstvenom centru „Kladovo”, jer je trenutno pozitivno na korona virus čak 30 zdravstvenih i 7 nemedicinskih radnika. U izolaciji se nalazi 11 lekara, od kojih je 6 pozitivno na korona virus.

Od početka epidemije korona virusa, 698 Kladovljana je bolovalo od korona virusa, od kojih je 330 izlečeno, a 26 preminulo.

BOLJEVAC

Prema poslednjim podacima ZZJZ „Timok” u Zaječaru, tokom poslednjih nedelju dana, na području opštine Boljevac je infekcija korona virusom potvrđena kod 59 lica.

U trećem talasu epidemije, na području opštine Boljevac je inficirano 130 osoba.

Povećava se i broj pregleda u kovid jedinici Doma zdravlja.

MAJDANPEK

Korona virus je u Majdanpeku odneo i desetu žrtvu.

Broj od 214 inficiranih virusom COVID-19 u trećem talasu već je premašio ukupan broj zaraženih u prva dva talasa. Trenutno je na virus COVID-19 pozitivno 159 lica, među kojima je i šest zdravstvenih radnika. Najviše zaraženih, 106, je u samom gradu, dok se u izolaciji nalaze 323 osobe.

Tokom protekla 24 sata registrovano je 19 novih slučajeva korone, dok je pomoć lekara u kovid ambulanti, tokom jučerašnjeg dana, zatražilo 39 pacijenata sa simptomima korone.

Možda će Vas zanimati

Udruženje građana „Montoja i pravednici” kreću u predizbornu kampanju

Udruženje građana „Montoja i pravednici” kreću u predizbornu kampanju: Na izbore samostalno

Udruženje građana „Montoja i pravednici” održali su pres-konferenciju, na kojoj je bilo reči o izlasku …

Stariji čovek šeta, zima

Danas promenljivo oblačno sa periodima sunčanog vremena

U Srbiji ujutru umeren i jak mraz, mestimično magla i niska oblačnost. Tokom dana malo …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica