ВестиУ већем делу земље претежно сунчано, само у Тимочкој Крајини облачно и...

У већем делу земље претежно сунчано, само у Тимочкој Крајини облачно и тмурно

Старија жена стоји поред језера са својим псом

У Србији ујутро местимично слаб, локално и умерен мраз. Током дана у већини крајева претежно сунчано. Само ће се у Тимочкој Крајини задржати облачно и тмурно, повремено са росуљом док се у западним и југозападним крајевима послеподне очекује постепено повећавање облачности. Ветар слаб и умерен, југоисточни, у кошавском подручју и јак, а на југу Баната и у Поморављу са олујним ударима. Најнижа температура од -6 до -2 степена, највиша од 2 до 6 степени.

У Зајечару променљиво облачно са кратким сунчаним периодима. Ветар слаб до умерен, североисточни. Минимална температура -7, максимална дневна до 3 степена. Сутра претежно облачно, тмурно и свежије. Најнижа температура -5, највиша око 1 степен.

АМСС

Магла смањује видљивост на путевима подручја Палића, Лознице и на превојима преко Црног Врха, саопштио је Ауто-мото савез Србије.

Падавина нема, међутим, коловози су и даље местично влажни због којих ће поледица и данас возачима представљати главну опасност за време вожње.

Дежурна зимска служба ЈП „Путеви Србије” врши превентивно посипање свих деоница на којима се поледица најпре јавља, али и поред тога потребна је опрезнија вожња уз држање већег одстојања између возила с обзиром да ће температура само у оном најтоплијем делу дана на кратко прећи изнад нултог подељка.

Нема задржавања на наплатним станицама, као ни на путничким терминалима на граничним прелазима.

Камиони на Хоргошу и прелазу Шид на излазу из земље чекају три сата, на Келебији два сата, на Батровцима око четири сата.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,845ПратилацаЛајкуј
4,396ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб