Timočka KrajinaBorEpidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – 08.12.2020.

Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – 08.12.2020.

Timočka Krajina — COVID-19

Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – utorak, 08.12.2020.

ZAJEČAR

Na osnovu 166 novoobrađenih PCR i AG uzoraka, u poslednja 24 časa, na teritoriji grada Zaječara potvrđeno je još 53, novih, COVID-19 pozitivnih lica (32% od broja testiranih).

Od ovog broja 19 osobe su ženskog i 34 muškog pola, starosti od 2 do 86 godina života.

Urađeno je i 5 kontrolnih testova i nema pozitivnih nalaza.

Od početka pandemije obrađeno je ukupno 8.540 PCR i AG uzoraka dok se rezultati čekaju za još 82 ranije testiranih građana.

Do sada je oboljevanje od COVID-19 infekcije potvrđeno kod 1.708 građana Zaječara (823 ženskog i 885 muškog pola). Od ovog broja, kod 941 osobe više nema znakova infekcije na testiranju (smatraju se izlečenima).

Na Infektivnom odeljenju smešteno je 48 pacijenata (7 prijema), a na Grudnom odeljenju 46 pacijenta (4 prijema i 7 otpusta) i na Odeljenju produženog lečenja 17 pacijenata (bez prijema).

Na kiseoničkoj potpori je 58 (1 više nego juče) pacijenata, na sva tri odeljenja, ZC „Zaječar” koja su u kovid sistemu.

Tokom poslednja 24 sata, nažalost, zabeleženo je i šest smrtnih slučajeva, na Infektivnom odeljenju, kao posledica infekcije ovim virusom.

Na sva tri odeljenja preostalo je još 9 slobodnih mesta za smeštaj COVID-19 inficiranih osoba koje su u stanju neophodne hospitalizacije.

Ostali oboleli (njih preko 650), bez simptoma ili sa lakšom kliničkom slikom, su u izolaciji i na kućnom lečenju.

BOR

Prema najnovijim podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok” u Zaječaru, zabeležena su 33 nova slučaja zaraze korona virusom u Boru.

Od poslednjih informacija oporavilo se 38 osoba.

To znači da je 849 ukupan broj aktivnih slučajeva virusne infekcije na teritoriji grada, navodi se u saopštenju Gradskog Štaba za vanredne situacije u Boru.

Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Boru hospitalizovano je 100 bolesnika, od kojih je 76 pozitivno na virus korona.

U toku jučerašnjeg dana u kovid ambulantu „Metalurg” javilo se 47 pacijenata sa potencijalnim simptomima virusa, u ambulanti „Rudar” zabeleženo je 79 kontrolnih pregleda, dok je bolničko prijemno odeljenje za kovid pacijente zabeležilo 84 pregleda.

Na čekanju je 70 rezultata prethodno uzetih briseva.

KNJAŽEVAC

Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok” Zaječar u prethodna 24 časa na području Knjaževca evidentirano je 15 pozitivnih na antigen testovima, kao i jedna osoba pozitivna na PCR testu.

U izveštaju Zavoda za javno zdravlje „Timok” Zaječar o toku pandemije na području knjaževačke opštine za 7. decembar navodi se da je u prethodna 24 časa urađen 51 antigen test, kao i 4 PCR testova.

Na antigen testiranju pozitivni rezultati evidentirani su u 15 slučajeva, dok je na PCR testu pozitivan bio 31-godišnji muškarac.

SOKOBANJA

Na teritoriji opštine Sokobanja trenutno je 145 aktivnih slučajeva zaraze virusom COVID-19.

Broj prvih pregleda u kovid ambulanti je na istom nivou kao i prethodnih nedelja, u jednoj smeni se javi 30 do 40 pacijenata sa simptomima karakterističnim za koronu.

Što se tiče težine kliničke slike, svaki drugi od 145 osoba pozitivnih na kovid-19 ima upalu pluća.

U Specijalnoj bolnici za nespecifične plućne bolesti „Sokobanja”, koja je u kovid sistemu hospitalizovano je trenutno 173 pacijenata, može se reći iz čitave Srbije. Najviše ima pacijenata iz Beograda 87, Sokobanje 41, Negotina 15, Knjaževca 13, Aleksinca 12 i po jedna osoba iz Ražnja, Kladova, Boljevca, Prištine i Šapca.

Pacijenti su sa srednjom i teškom kliničkom slikom, a oporavljene su odnosno izlečene i otpuštene 23 osobe. Što se tiče osoblja, u ovoj zdravstvenoj ustanovi, korona virusom zaraženo je 15 medicinskih sestara, tri lekara i dva nemedicinska radnika.

MAJDANPEK

U opštini Majdanpek je, u poslednja 24 sata, evidentirano još 18 novih slučajeva korone i trenutno su virusom COVID-19 inficirana 174 lica, dok je 157 izlečenih od početka trećeg talasa.

U kovid ambulanti, pri majdanpečkom Domu zdravlja, tokom prethodnog dana, zabeleženo je 50 poseta lekaru, a prilikom prvih pregleda kod petine je ustanovljena upala pluća.

Zbog teže infekcije na bolničkom lečenju se nalazi 18 pacijenata.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Društvene mreže

24,102PratilacaLajkuj
4,148PratilacaZaprati
1,240PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx