Timočka Timočka
Početna / Timočka Krajina / Boljevac / Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – 10.08.2020.
Timočka Krajina — COVID-19

Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – 10.08.2020.

Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – ponedeljak, 10.08.2020.

ZAJEČAR

Danas su pristigli rezultati 42 testirana građana Zaječara na prisustvo virusa COVID-19. Među testiranima nema pozitivnih osoba.

Očekuju se rezultati za još 36 ranijih uzoraka, kao i 42 danas dostavljenih u laboratoriju u Nišu.

BOR

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok” Zaječar, na teritoriji grada Bora, od poslednjih informacija oporavilo se deset osoba, a zabeleženo je 13 novih slučajeva virusa, što znači da su u Boru na današnji dan ukupno 43 osobe pozitivne na virus korona.

Novozaraženi pacijenti su uglavnom sa lakšom kliničkom slikom, srednje životne dobi. Prema rečima dr Gorana Joksimovića, direktora Opšte bolnice u Boru, žarište ne postoji i radi se o kontaktima osoba kod kojih je prethodno ustanovljeno prisustvo virusa.

Na grudnom odeljenju gradske bolnice trenutno se nalazi 14 pacijenata, od kojih je četvoro pozitivno na virus, a za troje se čekaju rezultati briseva.

NEGOTIN

U opštini Negotin potvrđena su dva nova pozitivna slučaja na virus COVID-19.

Broj osoba sa pozitivnim nalazom na korona virus na teritoriji ove opštine od početka pandemije u martu, iznosi 107.

Najnoviji pozitivni nalazi utvrđeni su kod tridesetčetvorogodišnje žene sa prebivalištem u Beogradu i šezdesetdvogodišnjeg muškarca.

U ukupnom broju pozitivnih lica je 61 žena i 46 muškaraca.

KNJAŽEVAC

U odnosu na prethodno saopštene podatke, evidentirane su još dve osobe inficirane korona virusom.

Zavod za javno zdravlje „Timok” Zaječar saopštio je da je od početka pandemije korona virusa do 8. avgusta na teritoriji opštine Knjaževac testirano 1.775 osoba, rezultati su gotovi za 1.729, za 46 uzoraka još uvek nisu, a u 33 slučaja neophodno je ponoviti testiranje.

Do sada je u Knjaževcu ukupno evidentirano 185 pozitivnih i u odnosu na prethodno saopštene podatke, korona virusom zaražene su još dve osobe, jedna muškog, a druga ženskog pola, starosti 44, odnosno 45 godina.

Trenutno je pod zdravstveni nadzor stavljeno 513 osoba, a od početka pandemija na teritoriji Knjaževca od korona virusa izlečeno je 96 pacijenata, navodi se u izveštaju Zavoda za javno zdravlje „Timok” Zaječar.

KLADOVO

Od poslednjeg preseka stanja 9. avgusta u opštini Kladovo zabeležena su dva nova slučaja korona virusa, pa je sa dva novoinficirana od početka epidemije do danas u opštini Kladovo obolelo 148 lica.

U izveštaju Zavoda za javno zdravlje „Timok” Zaječar se navodi da su rezultati drugog kontrolnog testa na korona virus negativni za sedam osoba, pa je broj oporavljenih povećan na 93 lica.

Prema podacima Zdravstvenog centra „Kladovo” aktivno pozitivne su 52 osobe, od kojih su tri na lečenju u Kliničkom centru „Niš”.

BOLJEVAC

Od početka epidemije korona korona, na području opštine Boljevac je potvrđen ukupno 61 slučaj infekcije, od kojih je u drugom naletu inficirano 21 lice. Prva dva slučaja obolelih od virusa COVID-19 u drugom naletu epidemije su registrovana 24. jula.

Prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje „Timok” u Zaječaru na području opštine Boljevac, od početka pandemije je testirano 540 ljudi. Rezultat je završen za 522 testa, a za 18 uzoraka se rezultati očekuju.

Pod zdravstveni nadzor, prema podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok” Zaječar, nalazi se 153 lica.

MAJDANPEK

Virus COVID-19 u Majdanpeku je odneo i četvrtu žrtvu.

Prema poslednjem preseku stanja i izveštaju Zavoda za javno zdravlje „Timok” iz Zaječara novoobolelih je još osam građana, tako da se broj u drugom piku pandemije popeo na 79.

Ukupno od početka pandemije virusom korona zaraženo je 91 lice.

U poslednja 24 sata kovid ambulanti se sa simptomima koji ukazuju na prisustvo virusa obratilo 37 pacijenata od kojih je kod dva dijagnostikovano zapaljenje pluća. Od prethodne nedelje, kada se na hospitalizaciji u tercijalnim ustanovama u Nišu nalazilo šest majdanpečkih pacijenata, u ovom momentu broj se duplo povećao i trenutno ih je sa težom kliničkom slikom 12.

Na kućnom lečenju i oporavku nalazi se 27 građana.

Možda će Vas zanimati

84. sednica Opštinskog veća opštine Negotin

Održana 84. sednica opštinskog veća opštine Negotin

Na 84. sednici Opštinskog veća, kojom je predsedavao Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin, razmatrano je …

Rajačka narodna škola zdravlja: Beograd i COVID-19

Rajačka narodna škola zdravlja: Beograd i COVID-19

Šta uraditi sa Beogradom? Beograd je najveće i najopasnije žarište širenja korona virusa u Srbiji. …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica