Тимочка КрајинаБољевацЕпидемиолошка ситуација на територији Тимочке Крајине – 10.08.2020.

Епидемиолошка ситуација на територији Тимочке Крајине – 10.08.2020.

Тимочка Крајина — COVID-19

Епидемиолошка ситуација на територији Тимочке Крајине – понедељак, 10.08.2020.

ЗАЈЕЧАР

Данас су пристигли резултати 42 тестирана грађана Зајечара на присуство вируса COVID-19. Међу тестиранима нема позитивних особа.

Очекују се резултати за још 36 ранијих узорака, као и 42 данас достављених у лабораторију у Нишу.

БОР

Према подацима Завода за јавно здравље „Тимок” Зајечар, на територији града Бора, од последњих информација опоравило се десет особа, а забележено је 13 нових случајева вируса, што значи да су у Бору на данашњи дан укупно 43 особе позитивне на вирус корона.

Новозаражени пацијенти су углавном са лакшом клиничком сликом, средње животне доби. Према речима др Горана Јоксимовића, директора Опште болнице у Бору, жариште не постоји и ради се о контактима особа код којих је претходно установљено присуство вируса.

На грудном одељењу градске болнице тренутно се налази 14 пацијената, од којих је четворо позитивно на вирус, а за троје се чекају резултати брисева.

НЕГОТИН

У општини Неготин потврђена су два нова позитивна случаја на вирус COVID-19.

Број особа са позитивним налазом на корона вирус на територији ове општине од почетка пандемије у марту, износи 107.

Најновији позитивни налази утврђени су код тридесетчетворогодишње жене са пребивалиштем у Београду и шездесетдвогодишњег мушкарца.

У укупном броју позитивних лица је 61 жена и 46 мушкараца.

КЊАЖЕВАЦ

У односу на претходно саопштене податке, евидентиране су још две особе инфициране корона вирусом.

Завод за јавно здравље „Тимок” Зајечар саопштио је да је од почетка пандемије корона вируса до 8. августа на територији општине Књажевац тестирано 1.775 особа, резултати су готови за 1.729, за 46 узорака још увек нису, а у 33 случаја неопходно је поновити тестирање.

До сада је у Књажевцу укупно евидентирано 185 позитивних и у односу на претходно саопштене податке, корона вирусом заражене су још две особе, једна мушког, а друга женског пола, старости 44, односно 45 година.

Тренутно је под здравствени надзор стављено 513 особа, а од почетка пандемија на територији Књажевца од корона вируса излечено је 96 пацијената, наводи се у извештају Завода за јавно здравље „Тимок” Зајечар.

КЛАДОВО

Од последњег пресека стања 9. августа у општини Кладово забележена су два нова случаја корона вируса, па је са два новоинфицирана од почетка епидемије до данас у општини Кладово оболело 148 лица.

У извештају Завода за јавно здравље „Тимок” Зајечар се наводи да су резултати другог контролног теста на корона вирус негативни за седам особа, па је број опорављених повећан на 93 лица.

Према подацима Здравственог центра „Кладово” активно позитивне су 52 особе, од којих су три на лечењу у Клиничком центру „Ниш”.

БОЉЕВАЦ

Од почетка епидемије корона корона, на подручју општине Бољевац је потврђен укупно 61 случај инфекције, од којих је у другом налету инфицирано 21 лице. Прва два случаја оболелих од вируса COVID-19 у другом налету епидемије су регистрована 24. јула.

Према извештају Завода за јавно здравље „Тимок” у Зајечару на подручју општине Бољевац, од почетка пандемије је тестирано 540 људи. Резултат је завршен за 522 теста, а за 18 узорака се резултати очекују.

Под здравствени надзор, према подацима Завода за јавно здравље „Тимок” Зајечар, налази се 153 лица.

МАЈДАНПЕК

Вирус COVID-19 у Мајданпеку је однео и четврту жртву.

Према последњем пресеку стања и извештају Завода за јавно здравље „Тимок” из Зајечара новооболелих је још осам грађана, тако да се број у другом пику пандемије попео на 79.

Укупно од почетка пандемије вирусом корона заражено је 91 лице.

У последња 24 сата ковид амбуланти се са симптомима који указују на присуство вируса обратило 37 пацијената од којих је код два дијагностиковано запаљење плућа. Од претходне недеље, када се на хоспитализацији у терцијалним установама у Нишу налазило шест мајданпечких пацијената, у овом моменту број се дупло повећао и тренутно их је са тежом клиничком сликом 12.

На кућном лечењу и опоравку налази се 27 грађана.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,801ПратилацаЛајкуј
4,396ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб