Тимочка КрајинаБорЕпидемиолошка ситуација на територији Тимочке Крајине – 24.07.2020.

Епидемиолошка ситуација на територији Тимочке Крајине – 24.07.2020.

Тимочка Крајина — COVID-19

Епидемиолошка ситуација на територији Тимочке Крајине – петак, 24.07.2020.


Према најновијим резултатима за 31 ПЦР тестираних узорака грађана Зајечара, њих тринаесторо (13) има потврђену инфекцију вирусом COVID-19.

Од овог броја новоинфицираних пет (5) особа је женског и осам (8) мушког пола и то од 24 до 83 година живота.

Чекају се резултати за још 116 тестираних особа, а данас је узорковано још 43 грађана.


Према подацима Завода за јавно здравље „Тимок” Зајечар, на територији града Бора, од последњих информација три особе су излечене, а забележена су два нова случаја, што значи да је данашњи дан у Бору укупно 30 особа позитивних на вирус COVID-19.


У општини Неготин број позитивних случајева на корона вирус од данас је повећан за четири и укупно износи 87.

Од обрађених 26 узорака, четири су позитивна, један је потребно поновити, а 21 узорак је са негативним налазом.

Позитивни налаз је потврђен код четири особе мушког пола, старости од 36 до 79 година.

У току преподнева тестирано је 14 лица, а током дана у ковид амбуланти Здравственог центра „Неготин” дневно се прегледа од 10 до 15 лица.


У Клиничком центру „Ниш”, од последица корона вируса, преминула је још једна особа из Књажевца.

У ковид амбулантама Здравственог центра „Књажевац” тестирана су до сада 204 пацијента. На COVID-19 позитивно је 77, а резултати тестирања чекају се за 48 особа. Преминуло је четворо људи – троје са потврђеним ковид обољењем и један са клиничком сликом ковид инфекције.

Број првих прегледа у ковид амбулантама се смањује, па у Здравственом центру сматрају да мере обавезног ношења маски и забране окупљања дају резултате.


Са десет новоинфицираних у општини Кладово је број активно позитивних повећан на 57 особа, а једна је пацијенткиња (67) од последица вируса корона преминула у Клиничком центру „Ниш”.

Према подацима Здравственог центра „Кладово” од почетка епидемије у општини Кладово укупно је заражено 100 особа, 40 особа се опоравило од корона вируса, а преминуло троје.


У ковид амбуланти у општини Мајданпек бележи се већи број пацијената, у последња 24 сата јавило се 25 пацијената и код три је дијагностификована пнеумонија. Ни данас није регистрован ниједан нови случај вируса COVID-19.

Од 7. јула до данас, тестирано је 86 лица и од 51 до сада достављеног резултата позитивно је 30, исто толико је на чекању, док је број негативних лица 21.

Oд почетка епидемије на подручју мајданпечке општине на корона вирус укупно су била позитивна 42 лица, на хоспитализацију је било упућено 29 особа.

Тренутно је у терцијарној установи на лечењу 11 пацијената, а на кућном лечењу након отпуштања из болнице, је 15 лица. Од последица корона вируса преминуле су две особе. У последња 24 сата урађено је 15 PCR тестова.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,801ПратилацаЛајкуј
4,396ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб