Тимочка КрајинаБорЕпидемиолошка ситуација на територији Тимочке Крајине – 26.01.2021.

Епидемиолошка ситуација на територији Тимочке Крајине – 26.01.2021.

Тимочка Крајина — COVID-19

Епидемиолошка ситуација на територији Тимочке Крајине – уторак, 26.01.2021.

ЗАЈЕЧАР

На основу 65 новообрађених PCR и AG узорака, у последња 24 часа, на територији града Зајечара евидентирано је још седам, нових, COVID-19 позитивних особа (11% од броја тестираних).

Од овог броја 3 особе су женског и 4 мушког пола, старости од 9 до 59 година живота.

Урађено је и 5 контролних тестирања и ни једно лице није позитивно на присуство вируса COVID-19.

Од почетка пандемије обрађено је укупно 12.839 PCR и AG узорака док се резултати чекају за још 86 раније тестираних и за 1 комерцијални тест.

До сада је обољевање од COVID-19 инфекције потврђено код 2.745 грађана Зајечара (1.343 женског и 1.402 мушког пола).

Од овог броја, код 2.586 особа више нема знакова инфекције на тестирању (сматрају се излеченима).

На Инфективном одељењу смештена је 41 особа (5 пријема и 3 отпуста), а на Грудном одељењу 27 особа (2 пријема и 1 пребачај на ИО).

Нажалост, забележен је и један смртни случај, на Инфективном одељењу ЗЦ „Зајечар”, као последица COVID-19 инфекције.

На кисеоничкој потпори је 35 пацијената, на оба одељења, ЗЦ „Зајечар” која су у ковид систему.

На одељењима, у ковид систему, преостало је још 32 слободна места за смештај COVID-19 инфицираних особа које су у стању неопходне хоспитализације.

Остали оболели, без симптома или са лакшом клиничком сликом, су у изолацији и на кућном лечењу.

БОР

Према данашњим подацима Завода за јавно здравље „Тимок” у Зајечару у Бору су се, од последњих информација, опоравиле две особе, а забележено је осам нових случајева корона вируса, па је тако 121 укупан број активних случајева вирусне инфекције на територији града.

На ковид одељењима Опште болнице у Бору хоспитализована су 37 болесника, од којих су 33 позитивна на вирус.

У току јучерашњег дана у ковид амбуланту „Рудар” на први преглед јавило се 25 пацијената са потенцијалним симптомима вируса, забележено је 12 контролних прегледа, док је на пријемним болничким одељењима обављено 39 прегледа.

На чекању је 25 резултата претходно узетих брисева.

НЕГОТИН

Према подацима Здравственог центра „Неготин”, у последња 24 часа, од 37 обрађених тестова (34 антиген и 3 PCR) позитиван налаз је регистрован код пет особа, што чини 13,5 процената тестираних.

Вирус је потврђен код четири особе мушког пола, старости од 28 до 66 година и једне особе женског пола, старости 25 година.

У претходна 24 часа у ковид амбуланти је обављено 25 прегледа, од којих су 8 први, а 17 контролни.

На ковид одељењима ЗЦ „Неготин”, на којима се тренутно лечи 13 пацијента, у претходном дану хоспитализован је један пацијенат, док су три отпуштена на кућно лечење.

КЊАЖЕВАЦ

У Књажевцу је 25. јануара урађено још 69 антиген тестова. Позитивна на корона вирус је 21 особа, наводи се у саопштењу Завода за јавно здравље „Тимок” у Зајечару.

У референтну лабораторију јуче су упућена 3 ПЦР теста са територије књажевачке општине и сви тестови су негативни, додаје се у извештају Завода.

КЛАДОВО

У општини Кладово забележен је још један случај заразе корона вирусом, опоравило се осморо болесника, а два пацијента су преминула од последица вирусне инфекције, па је према подацима Здравственог центра „Кладово” у овој општини активно позитивно 17 особа.

Од почетка епидемије у кладовској општини је вирусом заражено 1.335 особа, до сада се опоравило 1.267, а од последица корона вируса преминуо 51 пацијент.

МАЈДАНПЕК

Током јучерашњег дана у ковид амбулантама мајданпечког Дома здравља тестирано је 27 пацијената, а само код једног је потврђено присуство корона вируса. Излечена су два болесника, па је у овој општини сада 21 особа активно заражена.

Иако је већ неколико дана број активно заражених у паду, надлежни у Дому здравља наглашавају да места опуштању нема јер је безмало половина активно заражених на болничком лечењу.

Наиме, у терцијарним здравственим установама, махом у Клиничком центру у Нишу, због теже клиничке слике хоспитализовано је девет пацијената из мајданпечке општине.

Тежа клиничка слика заражених корона вирусом обележила је трећи талас у коме је 645 особа било заражено.

Осим теже клиничке слике и неблаговремени одлазак лекару допринео је да у минула три месеца од последица вирусне инфекције премине 20 пацијената. Од почетка епидемије у мајданпечкој општини вирусом је инфицирано 812 особа, до сада су излечена 762 болесника, а од последица вируса преминуло је 29 пацијената.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,399ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб