Timočka Timočka
Početna / Timočka Krajina / Bor / Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – 27.07.2020.
Timočka Krajina — COVID-19

Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – 27.07.2020.

Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – ponedeljak, 27.07.2020.

ZAJEČAR

Na osnovu 37 pristiglih rezultata PCR testiranih građana Zaječara njih jedanaestoro (11) je pozitivno na prisustvo virusa COVID-19.

Od ovog broja pet (5) osoba je ženskog i šest (6) muškog pola. Starosna dob novoinficiranih kreće se od 26 do 77 godina.

Očekuju se rezultati za još 43 ranije testirane osobe i 22 danas poslatih uzoraka.

Od početka pandemije inficirano je 307 građana Zaječara, a potpuno izlečenima se smatra 181 osoba.

BOR

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok” Zaječar, na teritoriji grada Bora, od poslednjih informacija šest osoba je izlečeno, a zabeleženo je 16 novih slučajeva virusa korona, što znači da je na današnji dan u Boru ukupno 45 osoba pozitivnih na virus.

Na grudnom odeljenju Opšte bolnice u Boru trenutno je hospitalizovano 14 pacijenata, od čega osam pozitivnih na virus. Pacijenti su stabilnog zdravstvenog stanja, odnosno nisu životno ugroženi.

NEGOTIN

U opštini Negotin broj pozitivnih slučajeva na korona virus za poslednja dva dana je povećan za četiri i ukupno iznosi 91.

Od obrađena 34 uzorka, četiri su pozitivna a 30 uzoraka je sa negativnim nalazom.

Pozitivni nalaz je potvrđen kod četiri osobe, starosti od 29 do 49 godina.

Broj aktivnih slučajeva u julu u opštini Negotin iznosi 16, od kojih je 10 muškaraca i šest žena od 20 do 79 godina starosti.

KNJAŽEVAC

Na teritoriji opštine Knjaževac od početka pandemije evidentirano je ukupno 126 slučajeva obolelih od virusa COVID-19, saopštio je Zavod za javno zdravlje „Timok” u Zaječaru.

U odnosu na poslednji izveštaj, zabeleženo je 26 novih pozitvnih lica, 13 ženskog, a 13 muškog pola, starosti od 11 do 78 godina.

Testirano je ukupno 1.488, rezultati su gotovi za 1.413 osoba, čekaju se rezultati 75 uzoraka, a za 9 je neophodno ponoviti testiranje.

Na testiranju je 120 uzoraka bilo pozitivno, a evidentirano je i 6 pozitivnih slučajeva na kontrolnim testovima.

Na teritoriji opštine Knjaževac pod nadzor je stavljeno ukupno 389 osoba, navodi se u izveštaju Zavoda za javno zdravlje „Timok” u Zaječaru.

KLADOVO

Dvocifren broj novoinficiranih zabeležen je danas i u Kladovu, gde je prisustvo virusa COVID-19 na osnovu rezultata pristiglih iz referentnih laboratorija, potvrđeno kod još 12 lica.

Prema podacima Zdravstvenog centra „Kladovo”, u kladovskoj opštini aktivno pozitivno je 66 osoba. Od početak epidemije virusom korona bilo je zaraženo 115 osoba, oporavilo se 46, a tri pacijenta su preminula.

MAJDANPEK

Prema najnovijim podacima iz Doma zdravlja „Dr Veroljub Cakić” u Majdanpeku, i u ovoj opštini je povećan broj osoba sa korona virusom.

U poslednja 24 sata na virus COVID-19, prema pristiglim rezultatima, pozitivno je 11 osoba, ukupno u julu 45.

Nadležni u majdanpečkom Domu zdravlja napominju da u ukupan broj pozitivnih lica ulaze i rezultati analiza testova pacijenata kojima je test urađen u tercijalnoj ustanovi u kojoj su hospitalizovani.

Kovid ambulanti se poslednja 24 sata javilo 13 pacijenata, četiri imaju upalu pluća. Na hospitalizaciji u tercijalanoj ustanovi je trenutno 11 pacijenata iz majdanpečke opštine, a na kućnom lečenju nakon otpuštanja iz bolnice je 16 osoba.

U kovid ambulanti u Majdanpeku u julu je testirano 109 lica, ukupno od početka epidemije 548, čeka se deset rezultata.

Možda će Vas zanimati

Uređene dve ulice u Dušanovcu

U Dušanovcu uređene dve ulice

Sredstvima meštana Dušanovca i opštine Negotin juče su završeni radovi na uređenju dve ulice u …

Rezani duvan

PU Bor: Krivične prijave zbog rezanog duvana

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneće krivične prijave protiv šezdesetogodišnjeg …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica